Nadal dobio 100. meč na zemlji

RAFAEL NADAL nastavio je svoju seriju pobjeda na zemljanoj podlozi, te se bez većih problema kvalificirao u četvrtfinale ATP turnira u Barceloni.

U Monte Carlu 2005. godine Nadal je započeo čudesni niz pobjeda na zemljanoj podlozi. Stigao je do brojke 81, a onda ga je prošle godine u finalu Masters Series turnira u Hamburgu zaustavio najbolji tenisač svijeta, Švicarac Roger Federer. Nadal je nakon toga opet nastavio s pobjedama, te je u osmini finala na ATP turniru u Barceloni pobijedio 16. nositelja i sunarodnjaka Feliciana Lopeza 6:4, 6:3 nakon jednog sata i 45 minuta igre. Bila je to nadalova 100. pobjeda u zadnjih 101 susret. Ukupno je u kerijeri na zemljanoj podlozi ostvario 140 pobjeda i 13 poraza.

Lopez nije imao niti jednu break loptu, dok je Nadal u prvom setu napravio break u petom gemu, a potom je u drugom još dva puta oduzeo servis svom suparniku, koji također igra lijevom rukom.

"Lijep je moj niz pobjeda, ali više mi znači što sam u četvrtfinalu Barcelone. To je jedan od mojih najdražih turnira", izjavio je Nadal., koji je u Barceloni je bio pobjednik u zadnje tri godine, a za polufinale će igrati protiv Argentinca Juana Ignacija Chele.

Iznenađenje dana priredio je 14. nositelj, Švicarac Stanislas Wawrinka, pobijedivši 3. nositelja, Argentinca Davida Nalbandiana 6:3, 6-1. Možda i Wawrinkina pobjeda nije toliko iznenađujuća, koliko sam rezultat. Nalbandian je poveo s 3:1 u prvom setu, a potom je do kraja meča osvojio još samo jedan gem! Mario Ančić izgubio je u također u osmini finala od domaćeg tenisača Nicolasa Almagra sa 7:6 i 6:2.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više