australian open

Nadal igrao tie-break pola sata, Šapovalov šokirao Zvereva u tri seta

Foto: Profimedia

RAFAEL NADAL nastavlja sa sjajnim igrama na Australian Openu. Neuništivi Španjolac je u osmini finala opet u tri seta razbio Adriana Mannarina 7:6, 6:2, 6:2 iako je prvi set bio vrlo izjednačen. Jedinu break-loptu imao je Francuz, i to kod 5:5, ali je nije iskoristio.

Mannarino je poveo 4:2 u tie-breaku, ali ga je izgubio nakon čak 30 odigranih poena. Odlučujući gem trajao je 28 minuta, a na kraju ga je dobio Nadal 16:14. Mannarino je imao četiri set-lopte, a Rafa je iskoristio sedmu, što je potpuno slomilo Mannarina. U sljedeća dva seta nije imao previše šansi. Zadnji trzaj bio mu je u trećem setu, kad je vratio break za 1:1, ali ga je izgubio već u sljedećem gemu i priči je bio kraj.

Šapovalov razbio Zvereva

Rafa će u četvrtfinalu igrati protiv Denisa Šapovalova koji je šokirao Alexandera Zvereva u tri seta. Iako je Zverev bio veliki favorit, Kanađanin je fantastično reternirao i nakon dva i pol sata igre slavio 6:3, 7:6, 6:3. Zverev je u drugom setu imao 5:3 i servis za set, u tie-breaku je Šapovalov vodio 5:1, da bi se Zverev vratio na 5:6, ali izgubio set, da bi odmah na početku trećeg izgubio servis.

U ženskom turniru sve redom bila su iznenađenja. Viktorija Azarenka uzela je samo četiri gema Barbori Krejčikovoj, dok je Madison Keys sjajnom izvedbom razbila šestu igračicu svijeta Paulu Badosu Gibert. Maria Sakkari bila je velika favoritkinja protiv Jessice Pegule, ali je Amerikanka slavila 7:6, 6:3.

Pročitajte više