Kraj sezone za prvog tenisača svijeta: Nadal napustio Masters u Londonu

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRVI tenisač svijeta Španjolac Rafeal Nadal izgubio je dvoboj prvog kola skupine "Pete Sampras" na završnom ATP mastersu u Londonu od Belgijanca Davida Goffina s 7:6(5) 6:7(4) 6:4, a zbog ozljede koljena povlači se s turnira.


"Nisam spreman igrati... Pokušao sam... Previše sam puta propustio ovaj turnir", rekao je novinarima nakon meča Španjolac kojega kroz cijelu karijeru prati ozljeda koljena.

 

Dimitrov prvi Bugar u povijesti završnog Mastersa


Bugarski tenisač Grigor Dimitrov pobijedio je u otvarajućem susretu skupine "Pete Sampras" porazivši četvrtog igrača svijeta Austrijanca Dominica Thiema s 6:3, 5:7, 7:5.

Dimitrov, šesti igrač ATP ljestvice, ubilježio je pobjedu u svom prvom meču uopće na mastersu, ali tek nakon velike borbe i dva sata i 19 minuta igre. Bugarin je u trećem setu imao vodstvo od 5-4 i servis, ali Thiem se uspio spasiti nakratko, da bi kod 5-5 Austrijanac opet izgubio svoj početni udarac. Dimitrovu su potom za drugi trijumf u četvrtom međusobnom dvoboju protiv Thiema trebale tri meč-lopte da pobjednički okonča prvi nastup jednog bugarskog tenisača u 48-godišnjoj povijesti završnih turnira.  

Dodig i Granollers krenuli porazom

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Španjolac Marcel Granollers porazom su započeli nastup na završnom ATP mastersu osam najboljih parova svijeta u Londonu.

Dodig i Granollers su izgubili od trenutno najboljeg para svijeta - Dodigova bivšeg partnera Brazilca Marcela Mela i Poljaka Lukasza Kubota s 6-7 (2), 4-6. Hrvat i Španjolac izgubili su iznimno tijesan prvi set, u drugom sustigli zaostatak od 1-4, no nakraju su ipak morali priznati da su Melo i Kubot bolji. Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj ova dva para te treća pobjeda brazilsko-poljske kombinacije, koja je prije desetak dana slavila i u finalu Pariza.


U drugom dvoboju ove skupine Amerikanci Bob i Mike Bryan slavili su protiv britansko-brazilske kombinacije Jamie Murray/Bruno Soares s 7-5, 6-7 (3), 10-8.




 

Pročitajte više