Nadal o dopingu: Nikad nisam napravio ništa što je zabranjeno

Foto: Guliver Image/Getty Images

DANIMA je glavna tema u svijetu sporta otkriće ruskih hakera koji su u javnost izbacili liječničke kartone nekolicine svjetski poznatih sportaša ukradenih iz baze Svjetske antidopinške agencije (WADA).
 
Na popisu je 30-ak sportaša, među kojima i ime Rafaela Nadala, kao i sestara Williams, ali i britanskog atletičara Moa Faraha te biciklista Bradleya Wigginsa i Chrisa Froomea, češke tenisačice Petre Kvitove, Amerikanke Bethanie Mattek-Sands, Simone Biles i još dosta drugih sportaša te niza olimpijaca. 
 
Hakeri tvrde da je Nadal 2009. godine imao dozvolu za korištenje betametazona, koji se nalazi na listi nedozvoljenih supstanci. U to vrijeme Španjolac je došao do polufinala Pekinga, finala Šangaja i polufinala u Parizu, navodno je dozvolu drugi put dobio tijekom Olimpijskih igara u Londonu prije četiri godine, s kojih se povukao zbog ozljede koljena.
 
Nije trebalo dugo čekati na odgovor slavnog španjolskog tenisača.
 
''Kad tražiš dozvolu za lijek i dobiješ je, nisi napravio ništa zabranjeno. To nije novost, to je demagogija. Nikad nisam uzeo ništa za poboljšanje učinka. Lijekove sam uzimao jer je liječnik mislio da su najbolji za moje koljeno '', rekao je Nadal, pa je dodao:
 
''Sport mora biti čist. Moramo biti primjer drugima. Najbolje bi bilo da svi rezultati testiranja uvijek budu javno objavljeni. Tada bi se riješio ovaj problem.''
 

Pročitajte više