Nadal: Žao mi je, ali neću igrati u Davis Cupu

TIJEKOM subote u Wimbledonu prvi tenisač svijeta Rafael Nadal se ispatio u svakom smislu. U tri odigrana meča na ovom turniru, dva puta je morao igrati pet setova.

Pobijedio je u 3. kolu njemačkog tenisača Philippa Petzschnera 6:4, 4:6, 6:7(5), 6:2, 6:3, ali se tijekom meča suočio i sa starim problemima vezanima uz bolove.

Naime, tražio je fizioterapeuta zbog desnog koljena, a bol se očito pojavljivala i u lijevoj ruci. Isto tako, u petom setu mu je adresirana opomena od strane suca zbog navodnog primanja trenerskih savjeta od trenera i strica Tonija Nadala.

Isrcpljen i vidno umoran nakon dramatičnog meča na središnjem terenu, Nadal je pred mikrofonima rekao i sljedeće:

"Neću igrati četvrtfinalni meč Davis Cupa protiv Francuske. Već sam o tome obavijestio predsjednika Španjolskog teniskog saveza. Iznimno mi je žao zbog toga, zbog suigrača i našeg izbornika Alberta Coste. Razlog je stanje mojih koljena, koja me opet muče. Koliko? Dovoljno da mi smetaju. Protiv Petzschnera se nisam dobro osjećao od trećeg seta pa nadalje. Sva sreća da imam jedan dan odmora, vidjet ćemo kako će sve izgledati u ponedjeljak", rekao je prvi tenisač na ATP ljestvici.

U osmini finala Wimbledona Nadal igra protiv Francuza Paul-Henrija Mathieua, dok će Španjolci u četvrtfinalu Davis Cupa igrati protiv Francuske od 9. do 11. srpnja u Clermont- Ferrandu.

Pročitajte više