Nadbiskup brani Ronaldinha: To nije bilo za crveni!

IZRAVNI crveni karton koji je najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldinho, dobio u susretu četvrtfinala Španjolskog Kupa Kralja, u kojem je Zaragoza izbacila Barcelonu, izazvao je neviđenu buru u španjolskoj javnosti.

Podsjetimo, brazilski nogometni čarobnjak dobio je izravni crveni karton u 39. minuti susreta odigranog u četvrtak zbog neopreznog starta na Cani, a na stranu Ronaldinha u petak je stao i nadbiskup Barcelone.

Podsjetimo, Zaragoza se plasirala u polufinale Španjolskog Kupa Kralja izbacivši Barcelonu, unatoč porazu u uzvratnoj utakmici na Camp Nou od 2:1. U prvom susretu Zaragoza je slavila sa 4:2 i sa ukupnim rezultatom 5:4 prošla među četiri najbolje ekipe.

No, susret je ostao u sjeni izravnog crvenog kartona kojeg je sudac pokazao Ronaldinhu nakon prekršaja kojeg je napravio na Cani.

Zanemarivši činjenicu da je Ronaldinho na glasu kao jedan od najkorektnijih nogometaša na kugli zemaljskog koji rijetko kad dobije crveni karton, snimka prekršaja jasno pokazuje da Ronaldinhov start na Caniju nipošto nije smio biti sankcioniran izravnim crvenim kartonom.

Brazilski nogometaš u prvi mah nije mogao vjerovati da mu je sudac pokazao izravni crveni karton, a potom je u suzama napustio teren.

Luis Martinez-Sistach, nadbiskup Barcelone, kazao je kako Ronaldinho definitivno nije zaslužio crveni karton.

"Ronaldinhovo isključenje bilo je previše rigorozno, bio je to jedan od faktora koji je utjecao na eliminaciju Barcelone iz borbe za Kup." - kazao je nadbiskup u razgovoru za TV3.

N.B./Reuters

Pročitajte više