Nadoveza: Niko je naša centralna figura

PERO NADOVEZA, sportski direktor Bijelih, optimist je uoči tradicionalnog derbija Hajduka i Dinama. Poručuje da će igrati borbeno, oštro i na prvu loptu, te da je Niko Kranjčar Hajdukova centrala figura, ali da derbi ne može dobiti sam.

Ključni igrači derbija trebali bi biti Niko Kranjčar i Eduardo da Silva. Niko, nekadašnji kapetan Dinama, igrač je oko kojeg se sve vrti. Eduardo je, pak, najubojitiji napadač Modrih i Prve HNL. Kranjčar do sada nikada nije igrao protiv Modrih na Poljudu, a Da Silva na tom stadionu nikada nije bio strijelac.

Nadoveza je za Sportske novosti kazao da Dinamo može biti samo papirnati favorit u splitskom derbiju. Podsjeća da su Modri bili veliki favoriti u Maksimiru u prvom dijelu, čak su se neki kladili na hendikep, a rezultat je završio 0:0. Napominje da je Hajduk tada bio bliži pobjedi.

Sportski direktor smatra da je Gudelj dobro učinio kad je zatvorio treninge, jer se sada radi mirnije i bolje. Tako će i danas poslje svečane Skupštine u povodu 95. rođendana Hajduka njegovi igrači u karantenu.

Vratar Hajduka Stipe Pletikosa je vrlo optimističan. Smatra da će njegov klub prednost postići već u prvih 20-ak minuta, ne podcjenjuje Dinamo, ali vjeruje da derbi moraju dobiti.

Pletikosa smatra da je Hajduk najviše dobio povrtakom Ercega i Hrgovića te angažiranjem Cimirotiča. Podsjeća kako je napad bio najveća Hajdukova boljka tijekom jeseni, a u nedjelju će potvrditi da su se zaista kvalitetno pojačali za drugi dio sezone.

Pročitajte više