Najava Lige prvaka: Dan D za Manchester United

UTAKMICA 5. kola Lige prvaka u kojoj na Old Traffordu Manchester dočekuje Villareal odlučit će hoće li puleni Alexa Fergusona nastaviti daljnje natjecanje.

U utorak su na rasporedu utakmice skupina A, B, C i D.

Skupina A

Juventus - Club Brugge
Bayern - Rapid

I Juventus i Bayern imaju 9 bodova, a slijede ih Club Brugge sa šest bodova i Rapid koji u četiri utakmice nije osvojio niti jedan bod.

Juventus dočekuje Club Brugge, a Bayern bečki Rapid. Gostujući kod svojih protivnika oba su kluba pobjedila suparnike te su apsolutni favoriti u utakmicama. U momčadi Juventusa neće biti Zlatana Ibrahimović, koji je pod suspenzijom.

Juventusu bi za plasman u daljnje natjecanje bio dovoljan i bod, dok bi Bayern trebao osvojiti sva tri boda želi li već kolo prije kraja osigurati nastup u osmini finala.

Skupina B

Thun - Arsenal
Ajax - Sparta

Arsenal je u sva četiri odigrana kola pobijedio te tako osigurao nastup u osmini finala. U utakmici petog kola u goste dolaze švicarskom Thunu. Sredinom rujna Thun je na gostovanju u Engleskoj poražen rezultatom 2:1.

Ukoliko Ajax kod kuće pobijedi Spartu, pridružio bi se Arsenalu i plasirao u daljnje natjecanje. Podsjetimo, Sparta je u dosadašnje četiri utakmice osvojila jedini bod upravo protiv Ajaxa, bilo je tada 1:1.

Skupina C

Barcelona - Werder
Panathinaikos - Udinese

Do sada je samo Barcelona u skupini C osigurala plasman u daljnje natjecanje, a najveća borba odigrat će se između Udinesea, Wedera i Panathinaikosa koji svi imaju po četiri boda.

Barcelona nakon visoke pobjede u španjolskom derbiju na gostovanju kod Real Madrida (3:0), dočekuje Werder.

Werder na Camp Nou dolazi bez Ivana Klasnića, koji je nedavno operirao slijepo crijevo.

Jedini klub koji je Barceloni uspio oduzeti bod je Panathinaikos Igora Bišćana koji dočekuje Udinese, koji ih je u prvoj utakmici pobijedio s visokih 3:0. Strijelac sva tri gola je tada bio Iaqunta, no njegov nastup u uzvratnoj utakmici nije siguran.

Skupina D

Manchester United - Villareal
Lille - Benfica

U najzanimljivijoj utakmici skupine D,  prvoplasirana i neporažena momčad Villareala dolazi u goste Manchesteru. Izgubi li Manchester kod kuće, a u drugoj utakmici skupine Lille pobijedi Benficu, Manchesteru će put u daljnje natjecanje biti onemogućen.

Ovo je prva domaća utakmica koju će Manchester odigrati nakon što je momčad napustio kapetan Roy Keane.

Ferguson je za Uefu.com izjavio kako je ova utakmica "vitalna za klub". Podsjetimo, u utakmici prvog kola Manchester je gostovao kod Villareala, a njihov je susret završio bez pogodaka.

Lille i Benfica zauzeli su treće i četvrto mjesto na ljestvici, a prošla utakmica u Lisabonu završila je rezultatom 1:0 za Benficu.

Pročitajte više