Najava utakmice: Rusija - Grčka

U UTAKMICI posljednjeg kola skupine A ovogodišnjeg Eura, reprezentacija Grčke je po prvi puta u ulozi favorita. Protivnici su im Rusi koji su se već oprostili od EP-a. Grcima je dovoljan bod za prolaz u četvrtfinale.

No, izbornik Otto Rehhagel pokušava smiriti euforiju i upozorava: "Svi već misle da smo u drugom krugu. No, to nije točno. Treba ići korak po korak. U nedjelju nas očekuje teška borba".

Grci će u utatkmicu s Rusima ući oslabljeni za dva veznjaka, Stylianosa Giannakopoulosa i strijelca prvog pogotka na Euru, Georgiosa Karagounisa. Prvi je ozlijeđen, a drugi ima dva žuta kartona. Umjesto njih će zaigrati Giorgos Georgiadis i Vassilis Tsartas.

"Iako nam treba samo bod, idemo na pobjedu. To je jedino o čemu razmišljamo", odlučan je napadač Grka Demis Nikolaidis.

Rusi, pak, u posljednjoj utakmici imaju samo jedan cilj - popraviti loš dojam.

"Sada nam preostaje da igramo za ponos, ali to ne znači da ćemo tolerirati neangažiranost igrača", izjavljuje pomoćnik ruskog izbornika Aleksander Borodjuk.

Rusima u posljednjoj utakmici na Euru nedostaju vratar Ovčinjikov. On je u prošloj utakmici nezasluženo dobio crveni karton. Smertin je skupio dva žuta kartona, a Mostovoj je potjeran iz reprezentacije.

Utakmicu se igra u Faro-Louleu, a suditi će ju Francuz Gilles Veissiere.

Rusija

Grčka

Pročitajte više