Najbolja svjetska tenisačica prestaje igrati tenis?

POPULARNE belgijske novine Het Niuewsblad pišu da najbolja tenisačica svijeta, 25-godišnja Justine Henin, namjerava objaviti kraj karijere.

Kao glavni razlog navode se konstantni problemi Belgijke s ozljedama, zbog kojih ove sezone ne ostvaruje najbolje rezultate, a ovog tjedna odustala je i od nastupa na WTA turniru u Rimu.

Prošle godine od aktivnog igranja oprostila se druga velika belgijska tenisačica, Kim Clijsters, koja se u međuvremenu udala i postala majka.

Belgijske novine pišu kako je Henin imala težak život, da joj je majka umrla 1995. godine, dok s ocem nije pričala osam godina, ali da je usprkos svemu uspjela i postala najbolja tenisačica svijeta.

Henin je u karijeri osvojila 41 turnir, uključujući i sedam Grand Slam naslova, te zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. Jedini Grand Slam koji nije uspjela osvojiti je Wimbledon, u kojem je dva puta (2001., 2006.) poražena u finalu.

Njezina najbolja godina bila je 2007. kada je unatoč razvodu i privatnim problemima, pobijedila u 63 od 67 mečeva u sezoni, te osvojila deset turnira uključujući U.S. Open i Roland Garros.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više