Esport

Najbolji Fortnite igrači podijelit će 100 milijuna dolara

Screenshot: Fortnite

EPIC Games je najavio Svjetsko Fortnite prvenstvo s ukupnim nagradnim fondom od nevjerojatnih 100 milijuna dolara. Svi igrači dobit će priliku kvalificirati se na najveći Fortnite turnir na svijetu.

>Vraća se legendarni miš koji gameri obožavaju: Stiže novi MX518

Prošle je godine najava da je Epic Games osigurao 100 milijuna dolara za jednu natjecateljsku sezonu iznenadila čitavu esport industriju. Praktički preko noći, Fortnite esport zasjeo je na tron najbogatijih na svijetu koji je godinama držala Dota 2 zahvaljujući The Internationalu. Jednak je iznos Epic Games osigurao i za ovu godinu te najavio Svjetsko prvenstvo u Fortniteu, koje će se održati u New Yorku od 26. do 28. srpnja. 

Na Svjetskom prvenstvu natjecat će se 100 najboljih igrača i 50 duo timova, koji će svoje mjesto morati izboriti kroz kvalifikacije od 13. travnja do 16. lipnja. Otvorene kvalifikacije održavat će se jednom tjedno, a svake će uključivati nagradni fond od milijun dolara. Svaki igrač koji izbori mjesto na Svjetskom prvenstvu, kući će otići s minimalno 50 tisuća dolara, što je tek nešto manje od 330 tisuća kuna, a pobjednik će osvojiti nevjerojatna tri milijuna dolara. Najveći je to nagradni fond za bilo koje individualno natjecanje u esportu. 

Apex Legends možda je skinuo Fortnite s trona najpopularnije igre na svijetu, ali Epic Games je već počeo odgovarati konkurenciji. Igračima su omogućili da besplatno osvoje battle pass za novu sezonu koja počinje 27. veljače, a najbogatiji nagradni fond na svijetu drugu godinu zaredom trebao bi privući ili vratiti velik broj igrača megapopularnoj igri. Apex Legends i Electronic Arts morat će se dosta potruditi žele li ostati na vrhu.

Pročitajte više