REGIJA

Najbolji igrač Partizana naprasno napustio klub. Razloge objavio u priopćenju

Foto: EPA

TAKUMA ASANO ove sezone bio je najbolji igrač Partizana. Zabio je 21 gol i upisao 10 asistencija, ali od danas je jasno da više neće nositi dres beogradskog kluba.

Japanac je danas preko društvenih mreža objavio da je jednostrano raskinuo ugovor s Partizanom te svojevoljno napustio klub. Tvrdi da je razlog odlaska činjenica da nije dobivao plaću na vrijeme i u punom iznosu. 

“Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor s Partizanom. Nakon što sam se neko vrijeme mučio, odlučio sam presjeći i donijeti ovu tešku odluku. Mislim da me klub ne poštuje jer duže vrijeme nije isplaćivao moju zaradu na vrijeme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije podmiren na današnji dan. Nitko nije ni reagirao na moje molbe.Teško mi je što moram napustiti klub u ovakvim nesretnim okolnostima, jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan dio svoje karijere. Zauvijek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu, uključujući: Savu Miloševića, koji me pozvao da se priključim sastavu, Aleksandra Stanojevića, koji me uvijek podržavao i vjerovao u mene, svoje sjajne suigrače i stručni stožer i sve navijače koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca“, napisao je Asano.

Vrlo brzo oglasio se i Partizan, koji u svom priopćenju nije potvrdio Asanove navode.

"Nogometni klub Partizan obavještava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će poduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA-e podnijeti tužbu protiv igrača uslijed neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga tko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucjenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi s njegovim statusom. Iako neugodno iznenađeni ovim postupkom igrača, uvjeravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije", poručili su iz Partizana.

 

Pročitajte više