Najbolji kojeg smo gledali slavi rođendan: Prisjetite se kako nas je oduševljavao kroz godine

Screenshot (Youtube)

KADA je s 13 godina stigao u Barcelonu, nitko nije mogao ni zamisliti da će se 17 godina kasnije pričati o najvećem nogometašu u povijesti. 
 
Lionel Messi, koji danas slavi 30. rođendan, pomaknuo je granice u najpopularnijem sportu na svijetu, a o njegovim dvobojima za titule, i pojedinačne i klupske, s Cristianom Ronaldom pričat će se još godinama. 
 
Za Barcelonu je debitirao sa 17 godina, a do danas je s katalonskim divom osvojio čak 29 trofeja. Ipak, kao najdraži naslov izdvaja olimpijsko zlato osvojeno s Argentinom 2008. godine. Upravo mu je reprezentacija Argentine jedina mrlja u karijeri jer osim tog zlata u Pekingu nije osvojio ništa sa sunarodnjacima. 
 
Pet puta je dobio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, četiri puta bio Zlatna kopačka Europe, bio je i najbolji igrač posljednjeg Svjetskog prvenstva, zabio je najviše golova u jednoj sezoni u povijesti (73), zabio na najviše utakmica zaredom u ligi (21), najbolji je strijelac i asistent Primere, najbolji je strijelac argentinske reprezentacije, najbolji strijelac El Clasica...
 
A ovako nas je oduševljavao posljednjih desetak godina...
 

Pročitajte više