Najčitaniji europski list nahvalio start Nike Kovača na klupi Bayerna

Foto: EPA-EFE

NIKO KOVAČ odlično je ušao u sezonu s Bayernom, a to polako uviđaju i njemački mediji koji su puni hvale za igru Bavaraca.

Tako je i najčitaniji europski list Bild dao svoje mišljenje što se tiče početka Kovačevog mandata u najvećem njemačkom klubu. S obzirom na to da je Bayern upisao četiri sigurne pobjede uz gol-razliku 12:1, uključujući i osvajanje njemačkog Superkupa protiv Eintrachta, nije čudno što je Bild oduševljen takvim početkom sezone. 

Upravo su uspješnost ocijenili peticom (u Njemačkoj jedinicom jer je 1 tamo najbolja ocjena, ali radi boljeg razumijevanja, preslikali smo ocjene u hrvatski model) zbog sjajnih igara na početku sezone. 

Taktika je dobila trojku, ponajviše zato što Kovač nije imao vremena uigrati napad Bayerna sa svim zvijezdama zbog odmora nakon Svjetskog prvenstva. To je glavni razlog zašto za sada nastavlja igrati u formaciji 4-1-4-1.

Raspoloženje u ekipi je ocijenjeno četvorkom. Bild napominje da Kovač ima prijateljski odnos s igračima, ali i potrebnu dozu distance zbog čega ga ekipa poštuje. Nagovorio je Lewandowskog na ostanak, veterani poput Robbena i Riberyja su zadovoljni. 

Fizička sprema igrača je zaradila peticu. Cijeli kolovoz se pričalo o zahtjevnim pripremama hrvatskog trenera, ali izgleda da su se takvi treninzi isplatili. Kingsley Coman jedini je ozlijeđen u redovima Bayerna. 

Potpora navijača je dobila četvorku:

"Većina navijača na početku je sumnjala da je Kovač čovjek koji može uzeti velike titule s klubom, ali sada su entuzijastični nakon početka sezone", piše Bild.

Vidjet ćemo može li Bayern na čelu s Kovačem nastaviti u ovako dobrom ritmu. Bundesliga se nastavlja ovaj vikend nakon reprezentativne stanke, a Bavarci u derbiju dočekuju Bayer iz Leverkusena. 

Pročitajte više