Najljepša priča Eura - Ivan Stevanović

Foto: Index 
Video: Dario Dalmacija 

33-GODIŠNJI Ivan Stevanović na Euro je otišao potpuno nepoznat široj javnosti, a vratio se kao junak. Riječanin je na golu stvorio preduvjet da Hrvatska dogura do medalje. Mirko Alilović se, budimo iskreni, potpuno slomio, a Stevanović je uskočio i odradio ključne lopte, ali i utakmice za Hrvatsku. Poput one protiv Poljske, čuda pred 16 tisuća domaćih navijača. 

Stevanović se deset godina profesionalno bavio plivanjem. Iz praktičnih razloga završio u rukometu, blizu kuće na Trsatu, pa preko Pećina došao u Zamet. Trener mu je tada, kao i danas, bio Valter Matošević. Zatvorio se jedan lijepi krug.

U Zametu je Stevanović od trećeg dogurao do mjesta prvog vratara, preselio u Poreč, pa se preko Krškom vratio kući. Bio je na pragu transfera u Njemačku, već je potpisao ugovor, no klub je ispao u drugu ligu. PPD je tražio vratara i Stivi se skrasio u Zagrebu. Nedugo kasnije, predvodio je hrvatski rukomet u povratku na postolje. Čak i da to bude njegov jedini domet, nije mali. Sjećat ćemo se kako je dvaput u nizu skinuo sedmerac Rutenki i kakve je sve udarce skinuo među 13 obrana Poljacima.

On jednostavno kaže - to mu je posao. 

"Sjajan je osjećaj. Presretni smo. Napravili smo veliku stvar, prije svega pet dana nismo ni bili blizu odličju. Što da kažem o sebi. Zapravo, to je naš posao, moji i Mirkov, da pomognemo u teškim trenucima i skidamo teške lopte. Jako sam zadovoljan, bilo je ovo lijepih mjesec dana"

"Mirko će drugačije razmišljati kada se ohladi"

Mirko mora najprije izvući sebe iz problema. Najavio je odlazak, na dan borbe za broncu. 

"Nije mu lako, glave su još vruće. Mirko je jako puno dao za Hrvatsku i za naš rukomet, mislim da će drugačije razmišljati kada se ohladi"

Što dalje, gdje ide ova momčad? 

"U kratkom periodu napravili smo veliku stvar. Imamo pravo puno očekivati, veselim se".

>>> Stevanović junior, mali Vigo, upao je tati u intervju na Plesu, no obojica su to profesionalno odradili. Baš kao što je 33-godišnji vratar odradio i Euro.

 

Pročitajte više