SUPER BOWL

Najlošiji kladitelj u Americi stavio milijun dolara na 49erse u Super Bowlu

Foto: Twitter

NAVIJAČI San Francisco 49ersa oplakuju svoju momčad nakon nevjerojatnog poraza od Kansas City Chiefsa 31:20 u ovogodišnjem Super Bowlu, no neki navijači tuguju više od drugih.

Jim McIngvale, poznatiji kao Matress Mack te vlasnik lanca trgovina s namještajem Gallery Furniture, izgubio je milijun dolara u porazu 49ersa koliko je uplatio na njihovu pobjedu na koeficijent 2,10. McIngvale je objavio fotografije dva listića uplaćena u kockarnici Mirage u Las Vegasu, a na svakom je uplata bila 500.000 dolara te je objavio da će, u slučaju pobjede San Francisca, vratiti novac svim kupcima koji na dan Super Bowla u njegovoj trgovini potroše barem 3000 dolara.

To se nije dogodilo iako su 49ersi vodili 20:10 sedam minuta prije kraja utakmice, ali su se raspali u završnici. McIngvaleu ovo nije prva takva oklada. Tijekom prošlogodišnjeg World Seriesa, finala doigravanja MLB lige, izgubio je 12 milijuna dolara kladeći se na svoje Houston Astrose protiv Washington Nationalsa. Također je obećavao slične popuste u slučaju pobjede Houstona, ali Washington je dobio World Series 4:3.

Matress Mack se inače cijeli play-off NFL-a kladio protiv Kansas Cityja. Stavio je milijun dolara na Houston Texanse protiv Chiefsa u divizijskom play-offu. Houston je poveo 24:0 da bi na kraju u neviđenom preokretu izgubio 51:31. U finalu konferencije stavio je milijun dolara na Tennesse Titanse koji su vodili deset razlike pa izgubili 35:24.

U manje od četiri mjeseca McIngvale je izgubio 15 milijuna dolara, iako je sve bio marketinški trik kako bi privukao što više ljudi u svoje trgovine.

Pročitajte više