NBA

Najnovije NBA čudo nastavilo briljirati: Učinak karijere u razbijanju Memphisa

Foto: Screenshot (NBA)

NEW ORLEANS Pelicans pregazili su Memphis Grizzliese 139:111, a prvi pick drafta Zion Williamson nastavlja oduševljavati otkako se oporavio od ozljede koljena.

Zion je bio najefikasniji pojedinac svoje ekipe s 24 poena i 6 skokova, a 24 poena koliko je postigao mu je najbolji učinak dosadašnje karijere.

Istina, ovo mu je tek peta utakmica u karijeri jer se od ozljede koljena oporavljao tri mjeseca, ali prosjek po utakmici od 19,2 poena i 7,8 skokova je unatoč tome impresivan. 

Utakmica protiv Memphisa je bila posebno zanimljiva jer se s druge strane nalazio Ja Morant koji je rookie poput Williamsona, a prije nego što se Zion vratio od ozljede bio je najbolji rookie ove sezone.

Protiv Pelicansa je bio solidan sa 16 poena i 3 asistencije, ali ekipa mu se raspala u trećoj četvrtini koju je izgubila 17 razlike.

Najnovije NBA čudo

Zion Williamson je košarkaš o kojem se najviše priča još otkako je 2003. direktno iz srednje škole u Cleveland Cavalierse stigao LeBron James.

Najviše zbog toga što Williamson ima nevjerojatnu skočnost, brzinu i eksplozivnost za čovjeka koji je visok 198 centimetara i ima 129 kilograma. Stil igre mu je sličan Charlesu Barkleyju, ali ima skočnost LeBrona Jamesa u naponu snage pa je primjer košarkaša kakvog nikada u povijesti košarke nismo vidjeli.

Ima samo 19 godina, a zbog spomenutog atleticizma je postao senzacija već u srednjoj školi. Stručnjaci su jedino zabrinuti zbog njegovih 129 kilograma jer vjeruju da bi zbog takve mase i stila igre mogao imati velikih problema s ozljedama.

Njegovi Pelicansi su trenutno na omjeru 20-29, a cilj ove sezone je uhvatiti doigravanje, odnosno barem osmu poziciju u jakoj Zapadnoj konferenciji. To mjesto trenutno drži njihov sinoćnji protivnik Memphis, s omjerom 24-25.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više