Najomraženiji tenisač svijeta opet šokirao: "Nemojte dolaziti na moje mečeve, ostanite doma i gledajte TV"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJAVLJIVALI su ga kao budući svjetski broj 1, a on s 24 godine nije otišao dalje od 17. mjesta na ATP ljestvici. U posljednje vrijeme tenis se Bernardu Tomiću i ne igra, pa više nije ni među 60 najboljih...
 
No, Tomića nije briga. Nije ga briga ni za što. Čovjek je ionako rekao da mu je tenis dosadan, a umjesto zbog igre i kvalitetnih rezultata, novinari australskog Hrvata obožavaju zbog skandala kojima je sklon.
 
''Nikad nisam volio tenis. Za mene je on bio samo posao. Mislim da tijekom cijele karijere nisam igrao preko 50 posto svojih mogućnosti i nikad mi nije bilo stalo hoću li u karijeri nešto napraviti. Tako da je ovo što sam postigao poprilično impresivno'', rekao je Tomić za Sunday Night.
 
Tomić je također rekao kako bi svatko na svijetu pristao na to da daje 50, 60 posto svojih mogućnosti, a da pritom može zaraditi milijune dolara.
 
"Ništa me ne motivira zadnjih godinu, dvije. Igram tenis već deset godina i teško mi je naći motivaciju. Da vam budem iskren, tenis mi je dosadan. Svejedno mi je osvajam li trofeje ili ispadam u prvim kolima", rekao je Bernard Tomić (24) nakon poraza u tri seta od Mische Zvereva u 1. kolu Wimbledona.
 
Organizatori turnira kaznili su Tomića s 15.000 funti (125.000 kuna) zbog omalovažavanja Wimbledona i samog sporta, što je druga najveća kazna u povijesti turnira. S rekordnih 20.000 funti kažnjen je Fabio Fognini zbog razbijanja reketa i uništavanja terena, a kasnije je dobio još 7500 funti kazne zbog vrijeđanja službenog osoblja i protivnika.
 
Novinarima Sunday Nighta Tomić je rekao kako ne žali zbog izjave koju je dao u Londonu.
 
''Prethodnih pet mjeseci nisam bio motiviran i trebao bih pokušati pronaći neki balans u svemu tome. Ne žalim zbog onoga što sam rekao. Činjenica je da sam u lošoj situaciji i malo stvari na svijetu bi me u ovom trenutku moglo učiniti sretnim. Tko zna, kad bih osvojio Grand Slam, možda bi se nešto promijenilo'', kazao je Tomić, koji je za kraj razgovora ispalio odgovor tipičan za njegov karakter. Na pitanje novinara što bi poručio navijačima koji plate meč da bi gledali bezvoljnog i nezainteresiranog Tomića, Australac je odgovorio:
 
''Nemojte ni dolaziti, ostanite kod svojih kuća i ako želite, gledajte meč na TV-u.''
 

Pročitajte više