PREMIERSHIP

Najubojitiji trojac Premiershipa dijeli Zlatnu kopačku

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MOHAMED SALAH nije uspio pronaći utjehu u osvajanju Zlatne kopačke Premiershipa nakon što s Liverpoolom nije uspio podići kantu. Sjajni Egipćanin tu je nagradu morao podijeliti s kolegom iz svlačionice Sadiom Maneom i Arsenalovim golgeterom Pierre-Emerickom Aubameyangom.

Svaki od njih trojice skupio je po 22 gola ove sezone u Premier ligi.

Prvi put od sezone 2010./11. dogodilo se da je na vrhu liste najboljih strijelaca više od jednog igrača. Te sezone nagradu su podijelili Dmitar Berbatov i Carlos Tevez.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Salah je tako drugu sezonu zaredom na vrhu liste golgetera unatoč tome što u proteklih nekoliko kola nije zabijao.

Egipćanin je zadržao dva gola prednosti nad osvajačem lige Sergijem Aguerom uoči posljednjeg dana. Argentinac je zabio, ali Sadio Mane je zabio dva i tako se probio na vrh. Senegalac je odigrao fantastičnu utakmicu danas, sam je srušio Wolvese, ali Liverpoolu je za titulu trebalo čudo u Brightonu koje se nije dogodilo.

P. E. Aubameyang se također upisao u strijelce posljednjeg dana prvenstva, u pobjedi Arsenala protiv Burnleyja 3:1, i tako si osigurao mjesto na samom vrhu liste najboljih strijelaca.

Iza najboljeg trojca je Sergio Aguero s 21 golom.

Vardy na čelu kolone onih s 20 i manje golova

Društvo onih koji nisu dostigli brojku od 20 golova predvodi Jamie Vardy s 18 prvenstvenih zgoditaka. Leicesterov napadač oprostio se od engleske reprezentacije kako bi se posvetio klupskim zadaćama, što mu se isplatilo jer je odigrao još jednu dobru sezonu.

Njegov suigrač iz Gordog Albiona, Harry Kane završio je kampanju s golom manje, isto kao i Raheem Sterling u drugoj uzastopnoj šampionskoj godini sa Cityjem.

Eden Hazard će svoju oproštajnu sezonu od Stamford Bridgea pamtiti po 16 golova u dresu Chelseaja, daleko od vrha, ali je zato najbolji po asistencijama s 15 u prvenstvu, više od ijednog igrača lige.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više