Najvažnije je - ne izgubiti

OKO DEVET sati Dinamova delegacija, zajedno sa mnogobrojnim pobočnicima i prijateljima kluba otisnula se čarter letom prema njemačkom Bremenu, gdje će tražiti povoljan rezultat u 3. pretkolu Lige prvaka. Svega dvije utakmice Dinamovce dijele od istine; plasman u prestižno natjecanje ili nova borba u Kupu UEFA. 

Iako je druga opcija u ovom trenutku, uostalom kao i mnogih prethodnih godina, bliža Dinamovoj realnosti, Branko Ivanković i njegove bebe u Bremen kreću odigrati mušku utakmicu. Imperativa nema, strogo je zabranjeno samo - debakl.

Na čvrstoj obrani gradit će svoju igru, i truditi se da ne upadnu u njemački mlin. Uspiju li se othrvati presingu koji će Werder nametnuti od prvog sučevog zvižduka, pokažu li dovoljno discipline i zrelosti, te ni pod razno ne ponove gafove u obrani kojima su pojedinci skloni u posljednje vrijeme, Dinamovci imaju šanse za pozitivan rezultat. I neodlučen ishod za "modre" bi bio povoljan, ali uspiju li progurati barem jednu loptu iza Wiesea, to bi se već smatralo pravim kapitalom uoči uzvrata na Maksimiu....

Uoči polijetanja, samo se na nekim modrim licima mogla nazrijeti nervoza. Nije dobro što je među njima i ono Luke Modrića, ali se nadamo da je kapetan samo umoran od novinarskih upita na koja niti on sam nema adekvatan odgovor. Boško Balaban i Hrvoje Čale prozujali se pokraj nas odmahujući rukom, ali zato je propisno dobrog raspoloženja bio trener Branko Ivanković. Po tko zna koji put napomenuo je da ovaj Dinamo ima dovoljno želje, snage i igračke kvalitete, da konačno razbije europsko prokletstvo. No, složit ćete se da tom Dinamu ponajviše nedostaje Davor Vugrinec koji je u uzvratu protiv Lankarana spasio Ivankovićevu glavu..

"Naravno da žalim što ne mogu igrati, ali nogomet je takav. Moji suigrači sutra moraju odigrati strpljivo i odgovorno, te paziti da ne pogriješe. Werder je preiskusna ekipa da ne bi naplatila svaku našu grešku. Istina je da smo u posljednje vrijeme radili greške u obrani, to je stvar uigravanja. Greške se događaju i mi ih također radimo. No, ovo je ipak Liga prvaka i siguran sam da nećemo kiksati. Ovo su utakmice u kojima svaki igrač daje svoj maksimum. - kaže nam Vugrinec, koji zbog ozljede nije na Ivankovićevom popisu od 18 odabranika.

"Ne smije nas zavarati Werderova loša predstava protiv Bochuma"

O Werderu smo i prije znali mnogo toga, a otkako im je ždrijeb donio susret s modrima, analizirani su i najsitniji detalji. No, kad utakmica krene sva naša saznanja i taktičke analize Schaafovog kadra past će u vodu. Werder, slaže se Vuga, ima dovoljno kvalitetnih pojedinaca od kojih svaki može donijeti prevagu...

Večerašnji trening na Weser stadionu dat će i konačan odgovor o udarnom napadačkom dvojcu. Ne zaigra li Boško Balaban, okomito iza Tome Šokote stajat će Mario Mandžukić, dok će Ivankovićev igrač budućnosti, Josip Tadić, svoju priliku tražiti s klupe...

"Malo mi je teže otkako su u momčad došli Šokota i Balaban, ali u njima smo dobili dva kvalitetna igrača koja mogu donijeti puno u Ligi prvaka. Logično je da trener želi iskusnije igrače za ovakve susrete. A moja situacija ista je kao i prije pola godine, dakle, strpljivo čekam na svoju priliku. U HNL-u sam uostalom, odigrao dvije utakmice..." -  kaže nam Osječanin.

Među igračima, tvrdi, vlada odlična atmosfera jer se nižu pobjeda za pobjedom...

"Tako je već duže vrijeme, ali svjesni samo da je ova utakmica od velikog značaja o da idemo u goste jednoj jakoj bundesligaškoj ekipi. Da budem precizan, najvažnije je ne izgubiti. Gledali smo ih u utakmici protiv Bochuma, nisu ušli dovoljno motivirano. No, to nas nikako ne bi smjelo zavarati. Za njih je Liga prvaka puno veći motiv...."

D.R.
Foto: I.M.A
.

Pročitajte više