ŠOK ZA DINAMO, RIJEKA SLAVI Hajduk nakon devet godina pobijedio na Maksimiru! (0:2)

Foto: Igor Kralj/Pixsell, Robert Matić/HNK Hajduk

HAJDUK je golovima Ercega i Futacsa pobijedio Dinamo s 2:0 i možda tako riješio prvenstvo! 

Dinamo vodi bitku za naslov prvaka s Rijekom koja branitelju naslova večeras pobjedom u Puli može pobjeći na ogromnih sedam bodova. Hajduk je, pak, trijumfom na Maksimiru sebi osigurao nastavak borbe s Osijekom za treće mjesto HNL-a.

Početak derbija obilježio je Guilherme, koji je dobio priliku umjesto Sammira, ali se Brazilac nije proslavio. Imao je dvije odlične prilike, no u prvoj je tukao iznad gola, a u drugoj preslabo za raspoloženog Stipicu.
 
Mat u tri poteza za šok na Maksimiru
 
Šok na Maksimiru dogodio se u 29. minuti. Bio je to mat u tri poteza. Futacs je jednu dugu loptu spustio loptu za Ercega čiji prvi udarac Livaković brani, ali ne i drugi. Očajno je reagirala Dinamova obrana na čelu s Leškovićem.
 
 
 
Petev je uveo Sammira, ali uzalud
 
Samo tri minute kasnije je Petev priznao pogrešku sa Sammirom i uveo ga u igru, a Dinamo je najbliže izjednačujućem pogotku bio u 36. minuti. Soudani je majstorski tukao iz voleja, ali je jedan od najljepših golova u povijesti derbija spriječila greda. Lopta se odbila pola metra od gol-crte.
 
Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio uraganskim napadima, no nisu se proslavili Perić nakon kornera, Soudani iskosa s desne strane te Hodžić nakon što se sjajno riješio čak četvorice hajdukovaca.
 
Junak Hajduka bio je sjajni Stipica, a Soudani tragičar Dinama
 
Stipica je bio prvo ime Hajduka, od 60. do 70. minute spektakularnim paradama je zaustavio dva pokušaja tragičara utakmice Soudanija, a kasnije i Ćorićev udarac s ruba kaznenog prostora.
 
Pobjedu Hajduka, prvu na Maksimiru još od 21. rujna 2008. godine, u 90. minuti potvrdio je najbolji strijelac splitskog kluba Futacs nakon kontranapada. 
 
Utakmicu na Maksimiru je gledalo oko 15 tisuća navijača, a sredinom drugog dijela Torcida je imala show na južnoj tribini koju je nakratko zapalila.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više