Figo nakon 16 godina objasnio zašto je iz Barcelone otišao u Real

Foto: Guliver Image/Getty Images

LUIS FIGO pet godina je bio idol navijača Barcelone, a posljednjih 16 godina je najomraženiji nogometaš navijačima katalonskog diva.
 
Portugalac je 2000. godine Barcelonu zamijenio Realom, a navijači Barcelone mu to nikad nisu oprostili. Dvije godine kasnije su ga na Camp Nou dočekali nezapamćenim zvižducima i gađali raznim predmetima, među kojima je bila i svinjska glava, pri svakom izvođenju kornera. Scene koje najbolje opisuju mržnju Katalonaca prema nekad najboljem nogometašu svijeta.
 

 
"Nemam ništa protiv Barce, ali katalonski mediji imaju nešto protiv mene"
 
Godinama Figo nije razgovarao s katalonskim novinarima, no napokon je pristao odgovoriti na pitanje: je li sretniji zbog pobjede Reala protiv Getafea ili zbog poraza Barcelone od Valencije.
 
"Ne uživam u tuđim porazima, ne volim kad drugi gube. To me neće usrećiti i učiniti moj život bogatijim. Iskreno, nisam ni gledao utakmice, igrao sam golf. Moj život ne vrti se oko Barcelone i Reala", rekao je Figo i dodao:
 
"Ja nemam ništa protiv Barcelone, ali katalonski mediji imaju nešto protiv mene. Zašto sam napustio Barcelonu u kojoj sam proveo velikih pet godina? Zbog sportsko-financijskih razloga, te činjenice da nisam dobio dovoljno priznanja. A na kraju sam ispao najveći neprijatelj."
 

 

 
Barcelona je u velikoj krizi, te je s tri poraza u nizu vratila Real i Atletico u borbu za naslov prvaka.
 
"Ovo što se događa u Barceloni nije normalno. Tako česti porazi nisu logični. Tko će biti prvak? Ne znam, ali znam da je postalo napeto."
 

Pročitajte više