ROBERT LEWANDOWSKI

Pogledajte kakvim je golovima Lewandowski zaokružio najveći tjedan svoje karijere

Foto: EPA

U ČETVRTAK je Robert Lewandowski osvojio Fifinu nagradu The Best za najboljeg nogometaša svijeta 2020. godine, a već u subotu svojim golovima riješio je derbi u Leverkusenu.

Za Bayern je zabio dva laka gola u preokretu kod Bayera i to u izravnoj borbi za prvo mjesto Bundeslige.

Tjedan snova

Zabio je svoj 16. gol u 12. ligaškom nastupu, ukupno 19. u 18. utakmici za Bayern ove sezone, i time kompletirao najveći tjedan svoje karijere.

Igrala se 43. minuta kada je dočekao ubačaj Thomasa Mullera s desne strane i lako poentirao glavom za izjednačenje. Bio mu je to jedan od najlakših golova u karijeri.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL.

U 93. minuti Lewa je budno čekao pogrešku domaće obrane nakon koje je, uz malo sreće, pogodio u mrežu Hradeckog za potpuni preokret. Igrale su se posljednje sekunde, no Lewandowski je znao što treba.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL.

Lewandowski: Nevjerojatno je ovo

"Nevjerojatno je osvojiti nagradu ispred Ronalda i Messija", rekao je Lewandowski nakon osvajanja Fifine nagrade pa dodao:

"Ponosan sam i sretan. Ovo je sjajan dan za mene, a i za moj klub i kolege."

Glasali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari te navijači, a Lewandowski je slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Premda su mu konkurenti bili dvojica najboljih igrača 21. stoljeća, poljski napadač je sasvim zasluženo slavio. Lewandowski je s Bavarcima osvojio praktički sve i bio najbolji strijelac Bundeslige i Lige prvaka.

U sezoni 2019./2020. Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao 47 utakmica u kojima je postigao 55 pogodaka i upisao 10 asistencija te je bio ključni igrač Bavaraca u pohodu na osvajanje Bundeslige, Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Za reprezentaciju Poljske je u 2019. i 2020. godini odigrao 14 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.

"Ovo je jedna od najboljih godina u mojoj karijeri. Nevjerojatno je što smo ostvarili u 2020. Veoma smo sretni", naglasio je Lewandowski.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više