Najveći transfer u povijesti sporta: UFC prodan za 4 milijarde dolara

Foto: Getty Images/Guliver Image, Fightsite

SPORTSKI TRANSFER GODINE dogodio se na najmanje očekivanom mjestu. Najjača MMA organizacija na svijetu, američki UFC prodan je za nevjerojatnih 4 milijarde dolara. Vijest je iznenadila svijet samo dan nakon održavanja povijesne UFC 200 priredbe.

Papirologija je riješena i UFC je prodan za vrtoglavih 4 milijarde dolara, prenosi MMA Fighting.

UFC bi tokom dana prodaju trebao službeno potvrditi javnosti.

Papiri su potpisani još u subotu, a novi vlasnici su grupa investitora koju sačinjavaju kompanije William Morris Endeavor, International Menagement Group, privatna grupa MSD te KKR, potvrdio je KLAS-TV.

Kao što se i ranije najavljivalo direktor kompanije Lorenzo Fertitta odstupit će sa svoje funkcije dok će Dana White i dalje ostati na pozciji predsjednika uz što će zadržati i manji vlasnički udio.

Braća Fertitta kupili su UFC 2001. za samo $2 milijuna, a s novom cijenom od $4 milijarde trebali bi svjedočiti najvećoj prodaji u povijesti sporta.

White: Ovaj sport će dosegnuti nove razine

Dana White je najtraženija osoba otkako se medijima proširila vijest o prodaji UFC-a. Svi traže potvrdu i dodatnu informaciju, a unatoč nekoliko bezuspješnih pokušaja, izgleda kako su vodeći američki mediji ipak uspjeli uhvatiti predsjednika UFC-a.

“Sport će dosegnuti nove razine”, izjavio je White u kratkom razgovoru za ESPN.

Do Whiteove reakcije je stigao i Yahoo Sports, kojem se javio tekstualnom porukom.

"Očito sam potresen što više neću raditi sa svojim najboljim prijateljem (Lorenzom Fertittom, op.a) i partnerima s kojima sam 20 godina. Ipak, sretan sam zbog budućnosti UFC-a, sporta kao i svoje uloge u ovom koraku prema naprijed", zaključio je White.

White, kao što je i ranije najavljeno, ostaje na svojoj funkciji i pod novom vlasničkom strukturom. Grupa investitora koja je za 4 milijarde dolara kupila UFC otkupila je udio koji posjeduju Frank Fertitta (40.5%), Lorenzo Fertitta (40.5%) i White (9%), no naglasimo kako će predsjednik UFC-a dobiti vlasnički udio i u ovoj priči.

Preostalih 10% se u ovim trenucima i dalje se nalazi u vlasništvu Flash Entertainmenta iz Abu Dhabija. S nešto više detalja trebalo bi se uskoro izaći u medije…

Pročitajte više