Nakamura: Lako ćemo s Hrvatima, Australci su puno opasniji

BRZONOGI veznjak Celtica i japanske reprezentacije, Shunsuke Nakamura, uvjeren je kako će njegova reprezentacija puno lakše pobijediti Hrvate, koji su već "pročitana knjiga", nego nepredvidljivu momčad Guusa Hiddinka.

"Australija će biti naš najteži ispit jer gajimo vrlo sličan stil igre. Australci imaju solidnog defanzivnog veznjaka u Vinceu Grelli, odlično barata loptom i proigrava napadače, a tu je i Marco Bresciano koji može igrati na više pozicija i uzrokovati nam dosta problema. Bit će nam puno lakše obračunati se s Hrvatima." - kazao je Nakamura.

"Hrvati igraju samo s dvije špice i više su orijentirani na obranu, pa će nam s njima biti lakše nego s Australcima." - dodao je Japanac.

Govoreći o Brazilu, Nakamura vrti film iz Njemačke prošlog ljeta, kada je na Kupu Konfederacija zabio Cariocama s 30 metara. Bila je to utakmica u kojoj se Brazil provukao u finale (2:2) i Nakamura sada žudi za osvetom.

No, veznjak koji nakon kontroverzne odluke nije uvršten u reprezentaciju na SP-u 2002. godine  biti će realan i kazati da su se Brazilci na Kup Konfederacija došli tek poigravati.

"Ta utakmica nije nikakav pokazatelj onoga što Brazil može. Igrali su se s nama, pa svi znamo da je Ronaldinho puno opasniji kad treba. Adriano, pak, koji je protiv nas bio nevidljiv, u finalu je zabio Argenitini. No, na SP-u može nas spasiti činjenica da s Brazilom igramo zadnju utakmicu skupine. Možda Brazil dotad već osigura drugi krug i nama se suprostavi bez imperativa. U tom slučaju igrali bi protiv mnogo slabijeg Brazila." - dodaje Nakamura.

D.R.

Pročitajte više