Nakon 54 duga meča najgori tenisač svijeta došao do prve pobjede

NAKON 54 uzastopna poraza i više od 200 tisuća potrošenih funti za putovanja po turnirima britanski je tenisač Robert Dee napokon upisao svoju prvu pobjedu.

Dee je svoju karijeru započeo na turniru u Meksiku 2005. godine i od tada izgubio svih 108 setova koje je odigrao u profesionalnom tenisu, što je i službeno najgori rezultat u povijesti "bijelog sporta". Strpljenje 21-godišnjeg Britanca se napokon isplatilo u prvoj rundi kvalifikacija za turnir u Reusu kraj Barcelone gdje je pobijedio američkog tenisača Arzhanga Derakhshanija 6:4, 6:3.

"Iskreno nisam se nadao da ću pobijediti sve dok nisam poveo 5:1, a kad sam propustio prvu meč loptu, opet sam se počeo brinuti. No, uspio sam pobijediti", kaže Dee i dodaje kako je odmah nazvao roditelje.

"Mami sam rekao da sam izgubio i kazao joj da mi da tatu na telefon. Njemu sam rekao da sam uspio pobijediti i odmah osjetio olakšanje. Znao sam da mogu dobiti meč, ali bilo je trenutaka kad sam se pitao hoće li se to ikad ostvariti".

No, Deejevih pet minuta slave nije dugo trajalo. Već u sljedećem meču izgubio je od Artura Romanovskog 6:3, 6:1. Dee je tako ostao u samom vrhu ljestvice najgorih svjetskih tenisača. Isti broj uzastopnih poraza od 1997. do 2005. uspio je nanizati Diego Beltranena iz Guatemale, ali on je barem tu i tamo osvojio koji set.

"Sad kad sam ubilježio prvu pobjedu moram samo zapeti i doći će i druga. Ovo je samo mali korak na dugačkom putovanju. Jako sam odlučan da uspijem jer sam uvijek znao da mogu bolje i da ću se popraviti", kaže Dee.

P.V.

Pročitajte više