KOVAČ NAPUSTIO BAYERN

Nakon Kovača, Bayern bi mogao voditi Talijan

Foto: Getty Images / Guliver image

NIKO KOVAČ više nije trener Bayerna, nakon što je danas potpisao sporazumni raskid ugovora s bavarskim klubom. Vodio je Bayern godinu dana i četiri mjeseca te osvojio tri titule; naslov prvaka, njemački Kup i Superkup. Na klupi njemačkog prvaka je zamijenio Juppa Heynckesa, i već u prvoj sezoni bio je na rubu otkaza. Kovač je od prvog do posljednjeg dana u Bayernu bio pod udarom kritika, a u posljednje vrijeme s njima se sve teže nosio. Brzo je izgubio i potporu svlačionice, odnosi su popucali a momčad je na terenu izgledala loše. Poraz od Eintrachta 5:1 bio je Kovačev bolan oproštaj od momčadi i posljednja utakmica na klupi Bayerna.

 Danas na sastanku s čelnicima kluba Kovač je odmah ponudio svoju ostavku, a Uli Hoeness i Karl-Heinz  Rummenigge bez razmišljanja su prihvatili njegovu ponudu.

Kovač je bivši, momčad privremeno preuzima pomoćni trener Flick, a strani mediji i izvori iz njemačke objavljuju kandidate za novog trenera. Španjolski AS javlja kako je među njima bivši trener Juventusa Massimiliano Allegri, koji je napustio Torino na kraju prošle sezone, nakon pet uzastopnih naslova prvaka Italije. Iako ne govori njemački jezik i nema bundesligaško iskustvo, Allegri bi mogao biti jako dobar nasljednik Nike Kovača u Bayernu, navodi AS. Čelnici Bayerna često su isticali kako u Bayernu preferiraju njemačke trenere, ali to je bilo prije Kovačevog dolaska. 

Menadžer Ajaxa Erik ten Hag i menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino također su ozbiljni kandidati za Bayernovu klupu.  Ten Hag je vodio drugu ekipu Bayerna od 2013. do 2015. godine, poznaje klub, kao što navijači Bayerna poznaju njegov rad. Prepreka je ugovor koji Ten Haga veže s Ajaxom do 2022. godine. 

Pročitajte više