Nakon Ljubičića ispao i Čilić, Dodig prošao u 2. kolo parova

NESRETAN je ispao ATP turnir Masters 1000 kategorije u Šangaju za trojicu najboljih hrvatskih tenisača. Nakon Ivan Dodiga i Ivan ljubičića, u prvom je kolu ispao i Marin Čilić.

Od 22. tenisača svijeta bolji je na startu turnira bio španjolski kvalifikant Albert Ramos. U prvom meču dvojice 23-godišnjaka 77. je tenisač po ATP-ovu renkingu slavio 6:3, 6:4.

U prvom je setu ljevoruki Španjolac breaknuo Međugorca u četvrtom gemu i sačuvao stečenu prednost breaka do kraja prve dionice igre.

U drugom se setu presudnim pokazao ukupno treći Španjolčev break u sedmom gemu drugog seta, nakon čega je uspio sačuvati svoj servis do kraja. Odlično se u trenucima stvaranja breaka Španjolac branio i kontrirao Čilićevim napadima.

Turnir Masters kategorije u Šangaju se igra na otvorenom i na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 3.24 milijuna dolara.

Prva hrvatska pobjeda na Šangajskom mastersu

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo igre parova na ATP-ovu turniru Masters 1000 kategorije u kineskom Šangaju.

U paru s Brazilcem Thomazom Belluccijem 26-godišnji je Međugorac pobijedio vrlo uglednu španjolsku kombinaciju Lopez / Verdasco, proslavljenu u mnogobrojnim španjolskim Davis Cup nastupima.

Nakon što su izgubili prvi set 6-7(6), Hrvat i Brazilac preokrenuli su meč dobivši njegov drugu dionicu 6-3, te super tie-break 11-9.

Dodig je u ponedjeljak ispao u prvom kolu pojedinačnog dijela turnira od Kolumbijca Giralda, dok su u utorak ispali Ivan Ljubičić (Melzer) i Marin Čilić (Ramos).

U drugom će kolu Dodig i Bellucci imati još zahtjevniju zadaću. Igrat će protiv petih nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera i Nijemca Philippa Petzschnera, prošlogodišnjih vimbldonskih pobjednika.

 

ATP Šangaj, turnir parova, 1. kolo:
Bellucci / Dodig – Lopez / Verdasco 6-7 (6), 6-3, 11-9

 

ATP Šangaj, 1. kolo:
 

Melzer (14) – Ljubičić 6:4, 6:2

Ramos – Čilić 6:3, 6:4

Pročitajte više