Nakon Reala i Panathinaikos izborio nastup na Final Fouru

Foto: Epa

KOŠARKAŠI Panathinaikosa izborili su nastup na Final Four turniru nakon što su na domaćem paketu u Ateni, u odlučujućem petom ogledu, svladali telavivski Maccabi 81:72 i slavili u četvrtfinalnoj seriji s 3:2.

U neizvjesnom susretu veliki dio vremena u minimalnom je vodstvu bio Maccabi, ali dvoboj se na stranu domaćina počeo lomiti početkom posljednje četvrtine. Tada je Panathinaikos napravio seriju 6-0 te pobjegao na prvu osjetniju razliku u utakmici, na 64-:.

Stvorila je potom atenska momčad i dvoznamenkastu prednost te slomila suparnika. Uvjerljivo najbolji igrač domaćina bio je Kendrick Nunn s 26 poena, četiri asistencije i pet skokova. Kostas Sloukas je dodao 15 koševa uz šest skokova.

Najbolji igrač Maccabija bio je Lorenzo Brown s 19 poena, sedam asistencija i četiri skoka, dok je Josh Nebo ubacio 14 poena uz sedam skokova.

Ranije se na Final Four turnir plasirao madridski Real, dok će u srijedu pete utakmice odigrati Monaco - Fenerbahče i Barcelona - Olympiakos.

Rekordni treći put u povijesti natjecanja Final Four će se održati u Berlinu koji je domaćin bio i 2009. te 2016. godine.

Pročitajte više