nfl

Nakon senzacije poznati sudionici Super Bowla

Foto: EPA-EFE

LOS ANGELES RAMSI i Cincinnati Bengalsi igrat će u Super Bowlu 13. veljače na stadionu Ramsa. Momčad iz Cincinnatija senzacionalno je u nedjelju u finalu Američke konferencije nakon produžetaka pobijedila Kansas City Chiefse s 27:24 i spriječila favorizirani Kansas da treći put nastupi u finalu. Los Angeles je u finalu Nacionalne konferencije pobijedio San Francisco 49erse sa 20:17.

San Francisco je vodio 17:7 na ulasku u zadnju četvrtinu, ali nije izdržao. Ramsi su smanjili touchdownom nezadrživog Coopera Kuppa, da bi Matty Gay s dva field goala do kraja utakmice donio Ramsima drugi ulazak u Super Bowl od 2019., kad su izgubili od Bradyjevih New England Patriotsa.

Ove godine će za naslov igrati protiv Cincinnati Bengalsa koji su apsolutna senzacija ovog doigravanja. Nesalomljivi Bengalsi gubili su 21:3 krajem prvog poluvremena u gostima kod favoriziranih Kansas City Chiefsa i uspjeli okrenuti. Sjajnom igrom u nastavku Bengalsi su upisali 21 poen zaredom i poveli 24:21. 

Neshvatljive pogreške Chiefsa

No, Chiefsi su došli u dobitnu situaciju i imali su loptu tri minute prije kraja s dovoljno manevarskog prostora da paze na vrijeme i ostvare field goal ili touchdown koji bi im donio pobjedu. Minutu i pol prije kraja Chiefsi su u prvom pokušaju bili na nekoliko jarda od "end zone", da bi onda neshvatljivo dvaput išli na dodavanje.

U drugom pokušaju Mahomes je srušen za gubitak pet jarda, da bi u sljedećem ponovno bio srušen, ali za 15 jarda, i Chiefsi su na kraju pucali field goal za produžetak s 44 jarda. Pogodili su ga i u produžetku su dobili bacanje novčića i prvi napad.

No, na trećem pokušaju za deset jarda Mahomesovo dodavanje niz teren presjekao je Bell, Bengalsi su se malo po malo približavali i onda field goalom s 31 jarda došli do pobjede. Benglasima, koji su na početku doigravanja bili potpuni autsajderi, ovo je prvi ulazak u Super Bowl nakon 33 godine.

Pročitajte više