HAJDUK

Nakon što je sve objasnio Torcidi i NH-u, predsjednik se sastao i s veteranima

Foto: HNK Hajduk

DANAS je na Poljudu održan sastanak na kojem je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić primio predstavnike Udruge veterana Kluba. 

Veterane su predstavljali predsjednik Vlatko Đolonga, dopredsjednik Darko Miladin te dugogodišnji tajnik veterana Ante Ivković Zonzi, legendarni igrači s pregršt nastupa i trofeja koje su donijeli u poljudske vitrine.

Uz predsjednika Jakobušića prisutni su bili klupski kroničar Jurica Gizdić koji je veteranima svakodnevno na raspolaganju, voditelj Odjela za odnose s javnošću Duje Biuk i časnik za medije Božo Pavković.

Sastao se i s Torcidom

Dan ranije Jakobušić se sastao s predstavnicima Torcida i Našeg Hajduka. U ime Torcide na sastanku su bili Ante Bakalić i tajnik Toni Madunić, dok su Udrugu Naš Hajduk zastupali predsjednik Toni Baletić i tajnik Luka Domikulić, izvijestio je kratko danas Hajduk, ali rasprave o njihovom odnosu s klubom i ključnim pitanjima oko modela tek će se voditi u budućnosti. 

Jakobušić je na prvoj press-konferenciji najavio i kako će se postaviti prema navijačima i Torcidi te jasno naglasio, iako to mnogi uporno pokušavaju izokrenuti, da u modelu ima stvari koje treba mijenjati te ih on ne namjerava poštivati. Spomenuo je primjer ponude za Jaira iz Dinama, odnosno poziv Zorana Mamića, koji je skupa sa strategijom do zadnjeg detalja iscurio u javnost, a struka je sastančila satima dok netko nije odgovorio na poziv. 

>> Jakobušić je Torcidi poslao pet jasnih poruka 

"Ja jesam za model, on je dobar, ali ima stvari koje treba korigirati. Hajduk ovdje nije zbog Našeg Hajduka, nego obrnuto. Torcida je moćna, ali Hajduk nije. Treba dati odgovore zašto je Hajduk tu. Južno od Svetog Roka teško se živi, svi su ispod 4 tisuće kuna. Odmah ću vam kazati, da kasnije ne pitate, igrači sami sebi neka smanje plaće koliko misle da zaslužuju, svaki za sebe. Kad se mi već tako mučimo zbog njih... Ako ne žele, igrat će djeca pa ćemo znati zašto smo šesti", rekao je Jakobušić i dodao da su strategije najveća glupost i gubljenje vremena, koje on neće gubiti.

Govoreći o specifičnostima Torcide, predsjednik Hajduka je poručio da razumije kroz što navijači prolaze, ali da Hajduk nije mjesto govora mržnje i degradiranja funkcije predsjednika kluba. 

 

Pročitajte više