Nakon Uniteda, zadnji klub Premiershipa šokirao i Liverpool

Foto: EPA

NAKON što je proteklog tjedna pobjedom na Old Traffordu šokirao Manchester United (1:0), West Bromwich Albion u prvom subotnjem ogledu 35. kola engleskog prvenstva iznenadio je i Liverpool remizirajući 2:2 na Hawthornsu. Unatoč iznenađenjima, nekadašnji otočni prvak (1920.), a danas fenjeraš, nadomak je prvoligaške relegacije.

Već s mislima na predstojeći tjedan te prvi polufinalni okršaj Lige prvaka s Romom, Liverpool je na gostovanje doputovao s pomalo kombiniranim sastavom. Usprkos statističkoj dominaciji, Liverpool je do konca prvog poluvremena tek jedanput poentirao. U 4. minuti poveo je prvijencem Dannyja Ingsa koji se spretno snašao u povećoj gužvi peterca West Bromwich Albiona. 
 
U drugom poluvremenu Liverpool je bio dominantniji te je svoju kvalitetu materijalizirao zgoditkom Mohameda Salaha, inače vodećeg prvenstvenog strijelca koji je protiv West Bromwich Albiona postigao 31. gol u tekućoj sezoni.
 
Vođen inatom, West Bromwich Albion počeo je vršiti pritisak na Liverpool koji se dupliranjem vodstva opustio. Već sedam minuta kasnije West Bromwich Albion smanjio je rezultatski minus golom Jakea Livermorea. Izjednačujući pogodak uslijedio je u 88. minuti nakon ubačaja Chrisa Brunta koji je precizno popratio Jose Rondon.
 
Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren susret je dočekao s pričuvne klupe. Zamijenivši Mohameda Salaha, u igru je ušao u 84. minuti.
 
Podjelom bodova Liverpool se zadržao na trećoj poziciji sa 71 bodom. West Bromwich Albion je s 13. remijem sezone i dalje pozicioniran na posljednjem mjestu s 25 bodova te je pred ispadanjem u drugoligaško društvo.
 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više