Naletilić: Niko Kranjčar mi nije zanimljiv

JEDAN od rijetkih hrvatskih nogometnih menadžera uz čije se ime komotno može vezati pridjev "ugledni", Marko Naletilić, ustvrdio je da mu Hajdukova "desetka" i reprezentativni veznjak Niko Kranjčar trenutno – nije zanimljiv.

Nakon što je ustanovljeno da Niko Kranjčar zbog smrti njegovog menadžera Dine Pokrovce više nema menadžera, budući da je Niko ugovor o savjetovanju i zastupanju potpisao isključivo s Pokrovcem, a ne i sa Pokrovčevim partnerom Davorom Šukerom, postavlja se pitanje tko će preuzeti brigu o karijeri jednog od najperspektivnijih hrvatskih nogometnih zvijezda.

S tim pitanjem novinari Sportskih novosti obratili su se Marku Naletiliću, koji je zajedno s ocem Predragom zadužen za plasman hrvatskih nogometaša u klubove iz talijanske Serie A.

Naletilić je potvrdio da je u vrijeme odlaska Nike Kranjčara iz Dinama bio konzultant za talijansko tržište, za što su ga zamolili Davor Šuker i pokojni Dino Pokrovac. Zainteresirana je bila jedino Fiorentina, koja je za Niku ponudila milijun i pol eura, koliko je na kraju za Kranjčara juniora platio Hajduk.

Na novinarsku tvrdnju da bi Niko nakon izvrsne predstave u Sofiji mogao postati "tražena roba", Naletilić je samo odmahnuo rukom.

"Što znači euforija? Pustimo napuhane svote, bitna je samo ona koju možeš dobiti. Igrač nije poput automobila: BMW podjednako košta i u Njemačkoj, i u Engleskoj, i u Italiji, razlika je plus-minus deset posto. S nogometašem je drukčije. Ako je dotični trener u nj "ludo zaljubljen", kupit će ga pošto-poto.  Ako je uglavnom ravnodušan, neće ga kupiti nikad. Činjenica je da Kranjčar još nema konstantnu cijenu." - kazao je Naletilić, pa dodao kako Niko unatoč sjajnoj izvedbi protiv Bugara još uvijek nije najpogodniji trenutak za međunarodni transfer.

"Bit će pravi trenutak ako Splićani zablistaju u Europi te, osobito, ako se reprezentacija iskaže na SP-u." - dodao je Naletilić.

Na novinarski inzistiranje na pitanju je li "dinastija Naletilić" zainteresirana za preuzimanje brige nad karijerom Nike Kranjčara, Naletilić je odgovorio: "Ta, kako kažete, dinastija, nikad ne igra nelojalno. Nemamo veze ni s čim, bilo bi krajnje neukusno očitovati se o bilo čemu. Niko nije pod našim patronatom."

"Normalno je da se menadžeri stalno mijenjaju; ja sam napuštao nogometaše, i oni mene. Kranjčar je surađivao s Pokrovcem i Šukerom, nemam pojma o tome što se u međuvremenu promijenilo, to nisu moje stvari. Dapače, trenutno zaista nisam zainteresiran, nemam ambicija niti imam kupca." - zaključio je Naletilić.

Pročitajte više