Naletilić: Spartak je prezadovoljan Pletikosom

STIPE Pletikosa, jedinica hrvatske reprezentacije, produljio je vjernost svom Spartaku na još 4 godine ugovorom koji našeg golmana veže do 31.prosinca 2011., potvrdio je u razgovoru za Index menadžer splitske hobotnice Marko Naletilić.

U Spartaku su itekako zadovoljni s Pletikosinim uslugama, pa najpoznatijem hrvatskom nogometnom menadžeru nije bilo teško isposlovati novi, duži i izdašniji ugovor.

"Produžili smo ugovor za još dvije dodatne godine. Stipe je imao važeći ugovor do 2009.,  a sada je on do kraja 2011. Produljenje se dogodilo na inzistiranje Spartaka jer su prezadovoljni Pletikosom. On je tamo najbolji golman u Rusiji. I Stipe se tamo osjeća odlično, nakon početne prilagodbe jako se dobro snašao i vrlo je sretan sa svim uvjetima pa je sa zadovoljstvom pristao na produljenje ugovora.", objasnio je Naletilić.

Poboljšana verzija ugovora ipak u sebi sadrži klauzulu po kojoj Plete može napustiti Rusiju ukoliko stigne bogata ponuda od neke druge strane. Naletilić za sada nije htio govoriti o konkretnim brojkama.

"Novi ugovor ima puno bolje uvjete u svakom smislu, ali u slučaju konkretne bolje ponude, klub će mu izaći u susret i Pletikosa smije napustiti klub uz fiksnu odštetu. Naravno i Spartak u tom slučaju želi dobro zaraditi, što je razumljivo. Ne bih htio govoriti o brojkama, ukoliko Stipe želi, neka sam kaže", dodao je Naletilić.

Rakitić se vraća za tri tjedna

Naletilić, koji je također menadžer i Ivanu Rakitiću, nema nikakve nove informacije o Schalkevom napadaču koji se jučer ozlijedio na treningu. Poznati menadžer je potvrdio informacije koje je hrvatski reprezentativac rekao u razgovoru za Index.

"Informacije koje su se pojavile u medijima su točne i ništa novog se nije dogodilo. Vjerujem da se ne radi o ničemu strašnom i da bi za 2 do 3 tjedna trebao ponovno biti na terenu."

Pitali smo Naletilića je li ozljeda ugrozila Rakitićev nastupa na Euru ili čak i veliki transfer o kojem se već neko vrijeme špekulira.

"Ma kakvi, to je najnormalnija manja ozljeda i Ivan će već za 20-ak dana biti ponovno u akciji.", zaključio je menadžer.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više