Napadačka zvijezda Rangersa: Sretan sam što mogu učiti od Prše

ROSS McCORMACK, osamnaestogodišnji napadač Glasgow Rangersa sjajnim je igrama na pripremama izborio mjesto u prvoj momčadi, za što je mladi Škot najviše zahvalan hrvatskom reprezentativcu Dadi Prši.

Nakon što su golom McCormacka, inače četvrtim golom u pet utakmica, Rangersi svladali St. Mirren, trener škotskog prvaka Alex McLeish obećao je mladom napadaču mjesto u prvoj postavi Rangersa već u prvoj utakmice nove sezone SPL.

Kako tvrdi McCormack, za njegov veliki napredak u igri najviše je zaslužan svakodnevni trening s Dadom Pršom, koji je postao svojevrstan mentor mladom napadaču.

"Dado je sjajan. Ako na treningu napravim kakav krivi potez, on će uvijek upozoriti na to i pokušati pomoći. Pršo je velik igrač, učim od njega svaki dan." - kazao je McCormack.

"Pršo je stariji igrač s hrpom iskustva i jako je dobro da se mlađi igrači imaju na koga ugledati, ali i da imaju s kim popričati." - dodao je mladi napadač.

"Volim igrati naprijed, ali se ne smatram isturenim napadačem. Zabio sam par golova u predsezoni, ali svjestan sam da postoje četiri kvalitetna napadača, Dado Pršo, Nacho Novo, Stevie Thompson i Federico Nieto, pa će biti vrlo teško probiti se pokraj njih." - kazao je Ross.

"No, ipak vjerujem u svoje sposobnosti i ovo bi mogla biti sezona u kojoj ću se probiti i dokazati. Uvijek sam vjerovao da mogu zabijati i stvarati šanse, a nadam se da ću priliku dobiti već u nedjelju." - dodao je McCormack.

Prvu utakmicu nove sezone 2005./2006. škotskog prvenstva, Glasgow Rangersi će na domaćem terenu igrati u nedjelju, 31. srpnja, protiv Livingstonea.

Pročitajte više