Ma tko je taj Higuain? Mašina Milik nova je ikona Napolija

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAPOLI je ostvario treću pobjedu ove sezone u Serie A. Ekipa Maurizia Sarrija pobijedila je Bolognu s 3:1 na San Paolu u četvrtom kolu. Ivan Strinić igrao je za Napoli do 61. minute, kada ga je zamijenio Faouzi Ghoulam, dok je Marko Rog ostao na klupi i još uvijek čeka na svoj debi u talijanskoj ekipi.

Domaćin je stigao u vodstvo golom glavom Jose Callejona poslije centaršuta Lorenza Insignea u 14. minuti. Bio je to 50. gol Španjolca za Napoli.

Međutim, u 56. Simone Verdi opalio je iz daljine i probio vratara Pepea Reinu za velikih 1:1. Iako se činilo da momčad Roberta Donadonija može izbjeći poraz, tako nije mislio nevjerojatni 22-godišnji Arkadiusz Milik, koji je ušao u igru u 61. minuti umjesto Manola Gabbiadinija.

Poljski napadač zabio je u 68. u svom prvom dodiru s loptom, nakon asistencije Mareka Hamšika, a nakon toga je u 78. postavio konačan rezultat golom s ruba šesnaesterca. Milik je u pet utakmica za Napoli postigao već šest golova - po dva protiv Milana, Dinamo Kijeva u Europa ligi i večeras protiv Bologne.

Ranije je Lazio svladao Pescaru s 3:0 na Olimpicu. Momčad Simonea Inzaghija upisala je drugu pobjedu ove sezone. Golove su zabili Sergej Milinković-Savić glavom u 67. nakon centaršuta Felipe Andersona s desne strane, a nakon toga i kapetan Stefan Radu glavom u 72. poslije kornera koji je izveo Danilo Cataldi, dok je točku na i stavio Ciro Immobile u 76. minuti nakon povratne lopte Keite Baldea. 

Zanimljivo, Lazio je do sada odigrao tri utakmice protiv Pescare i sva tri puta je slavio, uz gol-razliku 8:0.

 

Pročitajte više