Napolijev predsjednik bijesan zbog stadiona: "Pa izgleda kao zahod"

Foto: EPA-EFE

IAKO JE Napolijev stadion San Paolo napokon dobio potreban novac za nužnu renovaciju koja je u tijeku, predsjednik kluba Aurelio de Laurentiis vrlo je nezadovoljan dosad učinjenim.

Gradske vlasti odlučile su u legendarni stadion investirati 25 milijuna eura ne bi li ga pripremili za Univerzijadu kojoj je Napulj domaćin sljedećeg ljeta. Rekonstrukcija bi trebala biti gotova do početka talijanskog prvenstva 19. kolovoza. 

"Dosadan sam već sam sebi od ponavljanja da taj stadion treba potpunu renovaciju. Sad se nešto radi, ali stadion umjesto da ga uljepšaju sve više nalikuje na neki zahod", rekao je De Laurentiis i posebno se okomio na voditelja projekta Attilija Auricchija.

"Na što je on spiskao 25 milijuna eura...Strašno. Navikao sam s godinama na njegove laži, a na laži tjera i neke druge ljude oko sebe koji su inače pošteni ljudi", dodao je Napolijev predsjednik.

San Paolo je u gradskom vlasništvu, a izgrađen je 1959. godine. Renoviran je za potrebe Svjetskog prvenstva 1990. godine, a manje investicije odrađene su i prije osam godina. Stadion trenutačno može primiti 60.240 gledatelja, a nakon renovacije će kapacitet biti smanjen na 55.000 mjesta. 

Rekord stadiona je posjeta 89.992 gledatelja na utakmici protiv Perugije 1979. godine.

Pročitajte više