Napravili smo puno, a u biti nismo napravili ništa!

NAKON dva sata vožnje i sa teškim teretom (četiri boda) hrvatska reprezentacija stigla je iz Vršca u Novi Sad.

Odmah po ulasku u hotel Park dočekao ih je šušur na koji su u Vršcu zaboravili, uživajući u intimi vile rezervirane samo za njih.

Novosadsku bazu dijele s preostalim reprezentacijama iz skupine.

"Najveća prednost Vršca bio je hote u kojem smo imali privatnost. Uklopili smo se kao kod kuće. Sada smo tu s još pet reprezentacija i nije baš nešto..", reći će Damir Bičanić koji se veseli susretu sa Španjolcima.

Lijevi vanjski francuskog viceprvaka Chamberyja zarađivao je i u Ademar Leonu. Poznaje španjolski sustav igre te ističe:

"Napravili smo puno, a u biti nismo napravili ništa. Moramo se koncentrirati na Španjolce, pobjeda nas vodi milimetar do polufinala. Poznajemo ih odlično, mnogi su našu dečki igrali u Španjolskoj. Taktički ćemo ih još razraditi, ali treba zaustaviti crtu i brza krila, s tim bismo napravili puno posla. Atmosfera je super unutar naše ekipe i to je najbitnije. Obrana je protiv Norveške bila fenomenalna, to je prva utakmica gdje se nije osjetio pad igre u rotaciji"

Širina u momčadi adut je koji Goluža mora iskoristiti. Svjestan je toga i Bičanić koji unatoč dobroj minutaži još nije opustio ruku..

"Treba štedjeti Lackovića, Balića, Vorija... Zato mi koji ulazimo s klupe moramo dati sve od sebe da se ne osjeti pad u igri"

Željko Musa jedna je od obrambenih karika, ali izbornik mu je pridružio Marina Marića. Za sada, samo kao back up.

"Prenijeli smo četiri boda, to je najvažnije. Idemo dalje. Bit će teško protiv Španjolaca, pokazali su dovoljno pobjedom nad Francuzima. Imaju jureća krila, ali sve ovisi o tome kako se mi postavimo. Moramo se postaviti kao gazde. Obrana 5:1 protiv Norveške funkcionirala je bez greške", kaže Musa.

Španjolce smo pobijedili dva puta u kvalifikacijama za EP,  no i oni su u Srbiju došli s velikim planovima...

Pročitajte više