Naš Hajduk odgovorio Jeličiću: "Nismo ovce"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

UDRUGA Naš Hajduk reagirala je na izjave bivšeg napadača Hajduka i Dinama, a danas TV analitičara Joška Jeličića, koji je 40 tisuća članova Hajduka nazvao ovcama koje plaćaju članarinu. U razgovoru za 24sata Jeličić je postavio pitanje i tko je Ivan Rilov i zašto je danas on poznatiji od veznjaka Hajduka. Klub danas vode neki nepoznati likovi, smatra Jeličić o udruzi Naš Hajduk te postavlja pitanje legalnosti kupnje dionica Hajduka novcem od članarina. 

Udruga je reagirala na službenoj Facebook stranici, a poželjeli su Jošku znatno bolje obrazovanje kao preduvjet bavljenja javnim poslom te mu ponudili edukaciju na jednoj od njihovih javnih tribina.  



Priopćenje Udruge Naš Hajduk prenosimo u cijelosti:

"Joško Jeličić, dosadašnji 'stručni komentator' HTV-a koji je odnedavno angažiran na PlanetSportu, u danas objavljenom intervjuu uvrijedio je 40 tisuća članova HNK Hajduk Split nazvavši ih 'ovcama koje plaćaju članarinu', a pored toga je izrekao i neistinitu tvrdnju kako se tim novcem 'otkupljuju dionice kluba'.

Naš Hajduk nema namjeru polemizirati s njim niti se spuštati na njegov nivo. No, od tvrtke u kojoj je angažiran službeno ćemo zatražiti objašnjenje stoji li iza ovakvih tvrdnji svog suradnika, kao i iza javnog vrijeđanja velikog broja građana Republike Hrvatske, između ostalog i onih koji su se odlučili za plaćanje i njihovih usluga.

Također, upoznat ćemo ih s činjenicom da njihov 'stručni komentator', barem ako je suditi po navedenom intervjuu, o projektu demokratskog Hajduka, mehanizmima upravljanja i svim drugim procesima očigledno ima manje znanja u odnosu na bilo koju od spomenutih 40 tisuća 'ovaca'.

Samom Jošku Jeličiću poželjet ćemo znatno bolje obrazovanje kao preduvjet bavljenja javnim poslom i u tom smislu, javno mu nudimo edukaciju, dobrodošao je na bilo koju od naših javnih tribina gdje može uživo i vidjeti one koje naziva ovcama i pitati sve što ga o modelu zanima. Sasvim sigurno bi mu bilo korisno informirati se iz legitimnih izvora, osim iz usta svog vjenčanog kuma Igora Štimca."

Pročitajte više