Naši skijaši u četvrtak putuju u SAD

KONAČNO u punom sastavu odlazimo na američku turneju i to je ono što nas hrabri pred ovu sezonu, u kojoj će u Svjetskom kupu debitirati Mateja Ferk i netko od naših mladih skijaša, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu direktor alpske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

Skijaška reprezentacija na američku turneju putuje u četvrtak, 11. studenoga, a prve utrke imat će Janica Kostelić, Nika Fleiss, Ana Jelušić i Mateja Ferk 26., 27. i 28. studenoga u Aspenu, gdje se voze dva slaloma i veleslalom , dok će Ivica Kostelić i najvjerovatnije Natko Zrnčić Dim u Beaver Creeku 5. i 5 prosinca imati slalom i velesalolom. Janica Kostelić nakon Aspena putuje u kanadski Lake Louise gdje će nastupiti u brzim disciplinama - dva spusta i super-G.

U odnosu na prošlu godinu sada je stvarno sve u najboljem redu i mogu reći da me štitnjača ne muči, te da je operacija bila dobar potez. Normalno treniram i nadam se dobroj sezoni, a želja mi je da budem uspješnija u superveleslalomu i spustu, no neću zanemariti ni tehničke discipline, kazala je Janica Kostelić.

Ivica Kostelić ima problema sa tetivom na koljenu i upravo danas je primio zadnju od šest terapijskih injekcija, Nika Fleiss je nakon ozljede ramena prije desetak dana počela normalno trenirati, dok Ana Jelušić jedina u sezonu ulazi potpuno zdrava. Sedamnaestogodišnja Rijeka Mateja Ferk i godinu dama stariji Zagrepčanin Natko Zrnčić Dim prve će nastupe imati samo u slalomu, iako je Ferk bolja u veleslalomu. Naša reprezentacija će se pripremati u Lovelandu i Cooper Mountainu, a prije utrka Svjetskog kupa nastupit će na Nor-Am utrkama.

Pročitajte više