Naši tenisači imali i nemali sreće u ždrijebu, Karlović najgore prošao

MARIN ČILIĆ će igrati proti Juana Monaca dok će Ivan Ljubičić, ako uopće nastupi zbog ozljede, igrati također protiv Argentinca Agustina Callerija.

Karlović, 18. tenisač svijeta, igrat će u 1. kolu protiv Čeha Tomaša Berdicha, koji je trenutno na 21. mjestu ulazne ATP ljestvice. Ipak, optimizam budi podatak da je Zagrepčanin dobio dva od tri prethodna susreta, uključujući i jedini ove godine, u osmini finala ATP turnira u Rotterdamu. Karlović je na prošlim Olimpijskim igrama u Ateni dogurao do 3. kola, dok je Berdych u 2. kolu eliminirao Rogera Federera, ali je ispao u četvrtfinalu.

Treće kolo u pojedinačnoj konkurenciji u Ateni je igrao i Ivan Ljubičić, koji je prijavljen za nastup u Pekingu, iako je upitno hoće li moći i zaigrati zbog rupture mišića. Ljubičić (51. ATP) je za prvog protivnika dobio Argentinca Agustina Callerija, 54. tenisača svijeta, s kojim ima dobra iskustva. Ivan je dobio svih 5 prethodnih mečeva.

Marin Čilić (32. ATP) također će nastup započeti protiv argentinskog tenisača, 37. igrača svijeta Juana Monaca. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Turnir u Pekingu, koji se boduje i za ulaznu ATP ljestvicu, vrlo je jak, pa će tako prva četiri nositelja biti četvorica najboljih igrača svijeta. Švicarac Roger Federer igrat će u 1. kolu protiv Rusa Dmitrija Tursunova, Španjolac Rafael Nadal protiv Talijana Potita Staracea, Srbin Novak Đokoivć protiv Amerikanca Robbyja Gineprija, a Rus Nikolaj Davidenko protiv Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Čilić i Ljubičić protiv zlatnih iz Atene

Marin Čilić i Ivan Ljubičić, jedina hrvatska kombinacija u igri parova na OI u Pekingu, igrat će u prvom kolu protiv Čileanaca Fernanda Gonzaleza i Nicolasa Massua, osvajača zlatne medalje na OI u Ateni 2004. godine.

Ljubičić je na Igrama u Ateni nastupao s Mariom Ančićem, a u polufinalu su ih zaustavili upravo Gonzalez i Massu 7.5, 4:6, 6:4. No, hrvatska kombinacija je tada u meču za treće mjesto i brončanu medalju svladala Indijce Bhupathija i Paesa, 16:14 u trećem setu.

Ljubičić, ukoliko bude spreman za nastup u Pekingu, imat će, tako, priliku revanširati se čileanskim tenisačima za poraz iz Atene u polufinalu.

 M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više