HRVATSKA REPREZENTACIJA

"Našli smo 11 grešaka na štetu Hrvatske! Nijemcima pola turnira sude isti suci"

Foto: Screenshot Index

NAKON dramatičnog poraza od Njemačke (22:21), Hrvatska je sinoć na SP-u u Kolenu ispala iz borbe za medalje. 

Lino Červar suce je nazvao pljačkašima i poručio da su Hrvatskoj dosad već ukrali tri zlata na velikim turnirima.

HRS poslao je službeni protest zbog suđenja danskog para u utakmici Njemačke i Hrvatske. Potvrdio je to za Index danas u Koelnu prvi čovjek Saveza, Tomislav Grahovac. Hrvatska sutra igra protiv Francuske i bori se Olimpijske igre u Tokiju.

"Uputili smo žalbu Svjetskoj i Europskoj rukometnoj federaciji, dokumentirali smo prigovor slikama i videom. Pronašli smo 11 grešaka na štetu Hrvatske i eventualno jednu na štetu Njemačke. Problem je što su se ključne greške na našu štetu dogodile u posljednje dvije-tri minute te su direktno utjecale na rezultat. Drastične razlike bile su u kriteriju za pasivan napad te kod faulova za isključenje", rekao je Grahovac.

Ima li logike da domaćinu turnira sude suci iz zemlje koja je suorganizator? 

"To je već drugo pitanje, zašto je isti par Nijemcima sudio tri od šest utakmica koje su igrali na turniru, ako sam dobro upućen?. 
Dali smo zadnji atom snage na terenu. Teško je vaditi se na suce, odigrali smo loše protiv Brazila, ali i da smo pobijedili Brazil, morali bismo svejedno pobijediti Nijemce. Da je suđenje bilo pravedno, bilo bi drugačije. Ovaj rezultat može direktno utjecati i na naš plasman na Olimpijske igre. Poduzet ćemo i daljnje korake i pokušati nešto ishoditi za budućnost rukometa, ovo je predirektan utjecaj na konačni rezultat. 

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više