Naslovnica Marce: Ovaj Real je ruševina

Foto: Getty Images, screenshot (AS, Marca)

"REAL MADRID grca u mega krizi", naslovi su koji dominiraju današnjim tiskovnim izdanjima španjolskih medija.

Aktualni europski prvak subotnjim porazom protiv Levantea na Santiago Bernabéuu (1:2) šokirao je španjolske medije i dao im opravdan povod da se raspišu o "mega krizi".

"Ruševina"

"Ovaj Real Madrid je ruševina", vrišti Marca preko cijele naslovnice na kojoj je prikazan Julen Lopetegui vjerojatno kao aluzija na jednog od krivaca koji su doprinijeli sadašnjoj situaciji. 

"Lopetegui je osuđen. Samo je pitanje vremena kada će dobiti otkaz", tvrdi sportski dnevnik tradicionalno naklonjen madridskom klubu.

"Impotencija"

"Impotencija", piše AS aludirajući na Realovu sterilnost unatoč statističkoj dominaciji protiv Levantea (34 udarca prema golu i 70 posto lopte u posjedu).

"Madriđani tapkaju u mjestu. U krizi su u sklopu koje su u posljednjih pet utakmica, uz gol-razliku 1:7, doživjeli četiri poraza (Sevilla, CSKA Moskva, Alaves, Levante). Što dalje?" pita se AS i analizira Realovu nedavnu prošlost i skorašnju budućnost.

AS-ovi čitatelji u anketi na pitanje "Tko je kriv za Realovu krizu?" s čak 86,33 posto glasova označavaju predsjednika Florentina Pereza. 

"Mega kriza"

"Real - od poraza do poraza", napominje L'Esportiu. Katalonski mediji više prostora, naravno, posvećuje ozljedi Lionela Messija, ali dovoljno redaka da pecne mrskog rivala.

O Realovom novom posrtaju raspisao se i Mundo Deportivo. 

"Mega kriza drma Madrid", sumira Mundo Deportivo i tvrdi kako su Julenu Lopeteguiju dani odbrojani već nakon tri i pol mjeseca trenerske dužnosti.

U sljedeće tri utakmice Real Madrid susreće se s Plzenom (Liga prvaka, 23. 10.), Barcelonom (prvenstvo, 28. 10.) i Melillom (kup, 31. 10.).

Pročitajte više