Bale, Conte i Barcini braniči osvojili sportske naslovnice

Foto: Mundo deportivo, The Sun, The Mirror, Marca, Corierre dello sport, Gazetta dello sport

NAKON uzbudljivog sportskog vikenda koji je završio sinoćnjim derbijem francuske lige između Marseillea i Bordeauxa, prelistajte s nama današnje europske sportske naslovnice.

U Španjolskoj, barem onom dijelu sklonijem Madridu, vijest dana je novi ugovor Garetha Balea kojeg je Real Madrid vezao do 2022. godine i dao mu plaću veću od Cristiana Ronalda. Alex Ferguson za "Marcu" hvali Ronalda kojeg je proglasio prvim favoritom za osvajanje "Zlatne lopte". Katalonski mediji pišu o novoj pobjedi Barcelone koja je golom Rafinhe došla do nove pobjede u Primeri 1:0 protiv Granade. "Mundo deportivo" slavi Barcin dvojac iz obrane Rafinhu, koji je zabio 5 golova u 6 utakmica, i Umtitija kojeg prozivaju Barceloninim talismanom jer je u 8 nastupa upisao 8 pobjeda.

Leo Messi je osvanuo i na naslovnici engleskog "The Suna" za koji je progovorio o egoizmu u svlačionici Barce. Britanci se čude nadrealnoj plaći koju će Bale imati u Realu, a puno prostora dobio je Antonio Conte i njegov Chelsea koji rezultatima najavljuje borbu za titulu, ali Talijan na klupi smiruje euforiju.

U Italiji je priča vikenda novi poraz Intera (od Sampdorije) koji bi mogao smijeniti trenera De Boera nakon manje od tri mjeseca nove sezone. Gonzalo Higuain, koji je ovog ljeta prešao iz Napolija u Juventus za 90 milijuna eura, zabio je svom bivšem klubu u velikom derbiju za pobjedu prvaka i osigurao sebi mjesto na naslovnicama talijanskih listova.

U Francuskoj je završni derbi vikenda između Marseillea i Bordeauxa razočarao navijače, a u Turskoj je glavna priča sinoćnja pobjeda Fenerbahčea 5:0 u velikom derbiju za peto mjesto protiv Karabukspora.

Pročitajte više