Nasri: Živciraju me usporedbe sa Zidaneom

MLADI francuski reprezentativac Samir Nasri, inače igrač Marseillea, bi ovaj vikend mogao zabilježiti svoj prvi nastup za reprezentaciju Galskih pijetlova. Nasrija zbog njegovih igračkih kvaliteta naveliko uspoređuju s legendom francuskog i svjetskog nogometa Zinedineom Zidaneom, ali Nasri tvrdi da ga takve usporedbe - živciraju.

"Živciraju me usporedbe sa Zidaneom. To stavlja velik pritisak na mladog igrača kao što sam ja. Kad je Zidane tek počeo igrati za Juventus i njega su svi uspoređivali s Michelom Platinijem. Ja sam već odavno shvatio kako nema nikakvog smisla uspoređivati se s drugim igračima. Zidane je bio jedinstven, kao i Platini", kaže 19-godišnji Nasri, koji usprkos svojim godinama uspijeva zvučati ozbiljno i zrelo.

Iako je Nasri jedini igrač u Domenechovoj momčadi čija je prirodna pozicija klasična "desetka", Nasri skromno odbija mogućnost prvog nastupa za reprezentaciju, s obzirom da mu je ovo ipak tek prvi poziv.

"U ovoj momčadi igraju igrači koji su osvojili Svjetsko prvenstvo. Kad su oni postali svjetski prvaci 1998. godine, ja sam imao 11 godina i bio sam samo navijač", kaže Nasri, prenosi Eurosport.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više