Nastavlja se erozija Dinamove obrane: Kovač ide u Munchen na porciju injekcija za leđa

NIJE nikakva tajna da je Robert Kovač (za manje od dva mjeseca napunit će 36 godina) prije godinu dana u Dinamo doveden više kao autoritet zaslužen za impresioniranje mladih kolega nego kao "uporabna vrijednost", jer nakon što je prve sezone odigrao tek 12 utakmica, ove godine su ga ozljede stopala i leđa gotovo potpuno izbacile iz stroja.

Dinamove pripreme u Beleku ulaze u završnu fazu jer Modri se u nedjelju vraćaju u Zagreb, a Robert Kovač već u ponedjeljak kreće u bavarsku prijestolnicu kako bi primio uobičajeno dozu injekcija koje bi mu trebale sanirati leđa, javlja Dinamo na službenim stranicama.

Iako u klubu naglašavaju "To je već njegova uobičajena terapija, ništa zastrašujuće. Robert će biti spreman za nastavak prvenstva", odmah dodaju i ovo: "Dakako, trener Jurčić bit će obazriv prema njegovom problemu; neće Robi morati igrati baš svaku utakmicu. Čuvat će ga se za one najvažnije i najjače. On ima u takvim slučajevima i poseban režim treninga kako ne bi previše iritirao tu boljku."

U prijevodu, stanje u najosjetljivijem dijelu momčadi - obrani - pred nastavak priprema u Dinamu je sljedeće: Lovren je prodan u Lyon, Bišćan je zbog ozljede stidne kosti odsutan na neodređeno vrijeme, Kovač je rekonvalescent koji će trenirati po posebnom programu i "neće morati igrati baš svaku utakmicu", što znači da su u konkurenciji za dva centralna braniča za svaku utakmicu mladi Barbarić, Komorski i na mjesto u sredini obrane prekomandirani Cufre.

Pročitajte više