Nastup Drogbe na Mundijalu neizvjestan

DIDER DROGBA, kapetan nogometne reprezentacije Obale Bjelokosti, pridružio se suigračima u nacionalnoj momčadi u trening-kampu u alpskom dijelu Švicarske.

Drogba nosi gips na desnoj ruci nakon što je u petak u Sionu slomio podlaktičnu kost desne ruke u prijateljskoj utakmici protiv Japana, kada je na njega nogom naletio Marcus Tulio Tanaka. U subotu je uspješno operiran u Bernu te je vikend proveo u bolničkoj postelji uz suprugu i troje djece.

Eric Kacou, glasnogovornik Slonova, nije znao reći hoće li Drobga biti u mogućnosti zaigrati na Svjetskom prvenstvu, odnosno kada bi se mogao uključiti u treninge nakon što selekcija u četvrtak doputuje u Južnoafričku Republiku.

Fifina pravila selekciji Obale Bjelokosti omogućuju da na razrješenje situacije s Drogbom pričeka sve do sljedećeg ponedjeljka, odnosno 24 sata prije prvog nastupa na Mundijalu protiv Portugala, kada bi morali prijaviti eventualnu promjenu u sastavu selekcije, odnosno navesti ime igrača koji bi zamijenio Drogbu ukoliko Chelseajev napadač ne dobije zeleno svjetlo za nastupe.

Pročitajte više