Navarro: U NBA mi ne daju dovoljno loptu

ŠPANJOLSKI košarkaš Juan Carlos Navarro zvani Bomba nezadovoljan je načinom na koji ga tretiraju suigrači u njegovom novom klubu. Navarru, klasičnom šuteru, prerijetko dodaju loptu.

"Velika je razlika između moju nekadašnje uloge u Barceloni i sadašnje u Memphis Grizzliesima. I nije mi lako prihvatiti novu ulogu. Znao sam da mi se to može dogoditi kao novaku, ali nastojat ću se izboriti za više odgovornosti", rekao je Navarro za Agenciju EFE.

"Teško podnosim taj prelazak od glavnog igrača do pričuve drugima koji zauzimaju istu poziciju. Muči me što predugo sjedim na klupi i ulazim na teren hladan. S klupe ne vidim situaciju dobro. Želio bih moći pomagati momčadi u presudnim trenucima, odlučujućim šutevima", dodao je.

Jedan od temeljnih Navarrovih problema: kao dobar Španjolac, jedva natuca engleski. "Na terenu je komunikacija komplicirana. Moram biti dvostruko pozoran da shvatim poruke suigrača. Moram još dosta naučiti."

Navarro je u dosadašnjih sedam utakmica Memphisa igrao prosječno 13 minuta i zabijao po četiri koša. Upitan o planovima sunarodnjaka Paua Gasola, Navarro kaže da će po njegovom mišljenju ovaj zasad ostati među Grizlijima, koji nisu tako beznadan sastav.

"Mlada smo i nadarena momčad. Mnogo puta imamo priliku za pobjedu, ali nam ponestane koncentracije. Griješimo u sitnim detaljima." Proteći će, zacijelo, još mnogo vremena prije no što će Bomba i u SAD biti bomba. Zasad je, u najboljem slučaju, petarda.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više