Navijače Dinama očekuju stroge mjere kontrole

NAVIJAČIMA Dinama koji neće imati ulaznicu za utakmicu protiv Maribora, koja se igra u srijedu 30. srpnja, slovenska policija neće dozvoliti ulaz u zemlju, ističe se u današnjem priopćenju PU zagrebačke.

Navodeći mjere koje će poduzeti glede osiguranja odlaska navijača Dinama na gostovanje u Maribor, PU zagrebačka ističe da će na mjestu okupljanja pregledati navijače prije njihovog ulaska u autobus.

Zabranjeno je unošenje pirotehničih sredstava, alkoholnih pića, predmeta kojima se mogu nanijeti ozljede te transparenata uvredljivog sadržaja koji propagiraju nasilje ili mržnju.

Alkoholiziranim i agresivnim navijačima policija će zapriječiti odlazak na utakmicu.

Policija će navijače koji organizirano putuju u Maribor prepratiti do graničnog prijelaza sa Slovenijom. Isto će učiniti slovenska policija po povratku navijača iz Maribora. Ako tako prosudi, policija će prepratiti i navijače koji ne putuju organizirano.

Na granici će hrvatska i slovenska policija izvršiti pojačanu kontrolu navijača. Posebno će se obratiti pažnja na ponašanje navijača, te da li su u alkoholiziranom stanju. Alholiziranim navijačima i onima koji svojim ponašanjem krše ili ukazuju da će prekršiti važeće zakone i propise Republike Slovenije, slovenska će policija zapriječiti ulazak u zemlju.

Napominje se i da će pristup dijelu stadiona gdje su smješteni navijači Dinama biti onemogućen onima koji nemaju ulaznice.

Zagrebačka policija preporučuje svim navijačima Dinama da najkasnije do 16,30 sati budu na graničnom prijelazu Macelj, kako bi na vrijeme obavili granične formalnosti.

Na kraju priopćenja PU zagrebačka dodaje kako će, po potrebi, poduzeti i druge mjere iz svoje nadležnosti.

Pročitajte više