Navijači Bayerna prvi put izviždali Kovača

Foto: EPA

NIKO KOVAČ u Bayernu proživljava najteže dane u trenerskoj karijeri otkako ga je Zdravko Mamić u ljeto 2015. smijenio s funkcije izbornika Hrvatske.

Ono što mu je ovog ljeta bio vrhunac karijere, trenutno je košmar. Naime, klub koji trenira u seriji je četiri utakmice bez pobjede, u Bundesligi je pao na tek šesto mjesto, a nekoliko zvijezda u sukobu je s njim.

No Kovač je na svojoj strani više-manje imao javnost. Novinari ga nisu roštiljali kao što inače rade Bayernovim trenerima u sličnim situacijama, a ni navijači ga nisu pritiskali. Ipak, i to se mijenja, u što se mogao uvjeriti nakon što je u Münchenu otišao pogledati meč koji su košarkaši Bayerna u Euroligi igrali protiv Efesa.

Spiker u dvorani čitao je imena počasnih gostiju na meču. Hasan Salihamidžić, sportski direktor nogometne sekcije i igrač Javi Martinez dobili su aplauze. A onda je slijedilo ime Nike Kovača, što je popraćeno zvižducima i negodovanjem. Kovač je na to reagirao smireno.

Do trenera koji je sjedio u drugom redu od terena, na poluvremenu je došao predsjednik Uli Hoeness, možda i kako bi mu dao podršku. No do tada je Kovač već i stekao par saveznika jer ga je nekoliko navijača došlo pitati za zajednički selfie. 

Tako ostaje zabilježeno da je Niko Kovač prvi put dobio zvižduke navijača Bayerna, i to na košarkaškoj utakmici. 

Kako bi navijače vratio na svoju stranu, mora pod hitno početi pobjeđivati. Čekaju ga gostovanja kod Wolfsburga, AEK-a i Mainza. 

 

Pročitajte više